Zo ontdek je Chinatown op z’n best

Amazing Thailand

Een mix aan kruidige geuren, straten vol marktkramen, oneindig veel streetfood en felgekleurde neon lichten. Wij hebben het hier over niets minder dan het bruisende Chinatown. Een plek die je niet mag missen als je in Bangkok bent!

Begin je dag bij de Odeon rotonde, hier staat de poort tot de Chinese wijk voor jou klaar. Deze poort bestaat nog niet erg lang want hij is pas in 1999 gebouwd voor de 72e verjaardag van de koning. Ondanks dat is dit bouwwerk prachtig gedecoreerd en zeker een kijkje waard.

Article photo

Vervolgens is het tijd om je ogen de kost te geven aan alle marktkramen en je buik te vullen met het lekkerste streetfood ooit. Op elke hoek van de straat is eten te krijgen, maar voor de echte pareltjes raden wij Yaowarat Road aan. Wil je liever dineren met uitzicht en de keuze hebben uit Thais, Europees, Japans en Chinees eten? Dan is Grand China Princess misschien iets voor jou. Dit is een skyview restaurant dat 360 graden draait en uitzicht heeft op Chinatown, de omgeving en de Chao Phraya rivier. 

Article photo

Als de magen zijn gevuld en de souvenirs binnen zijn is het leuk om de dag af te sluiten met wat cultuur. Een goede plek om dit te doen is bij Wat Traimit. Hier vind je namelijk het grootste Boeddhabeeld van de wereld; hij is 5 meter hoog en weegt 5.500 kilo! Achter dit beeld schuilt een interessante geschiedenis; in het verleden was het in Thailand onrustig en werd er regelmatig geplunderd. Ter camouflage werd dit immense beeld ingepakt in gips zodat het minder interessant was voor de plunderaars. In 1955 werd het beeld verhuisd en hierbij braken er stukken van het gips af, waardoor het glimmende gouden beeld tevoorschijn kwam. 

Ben jij klaar voor een dagje Chinatown? Pak de trein naar Hualamphong station of stap met de Chao Praya River Express uit bij de halte Rajchawongse. Beide locaties zijn op loopafstand van het centrum. De beste periode om Chinatown te bezoeken is tijdens het Chinese Nieuwjaar, dan is het overal één groot feest. De datum voor dit event is elk jaar anders, dus het is goed om hier van te voren research naar te doen.

Start het gesprek met gelijkgestemden