De 3 beste floating markets in Thailand

Amazing Thailand

De rivieren van Bangkok waren vroeger een belangrijke plek voor handel en transport. Thailand werd voorheen ook wel Venetië van het Oosten genoemd. Vandaag de dag hebben veel wateren plaats gemaakt voor wegen, maar toch zijn er nog een aantal floating markets over. Tegenwoordig worden de drijvende markten vooral bezocht door reizigers; want het is en blijft een bijzondere ervaring.

 

Bij de meeste floating markets is het aanbod een combinatie van eten, kleding en souvenirs – in ieder geval genoeg om te zien, ruiken en proeven! Veel van deze markten in en rondom Bangkok zijn alleen in het weekend open en de gouden tip is om zo vroeg mogelijk te gaan, zodat je in ieder geval de mede-toerist voor bent. Onze drie aanraders zijn:

 

Damnoen Saduak, Ratchaburi

Dit is de grootste en meest beroemde floating market van heel Thailand. Hij ligt op 100 km ten zuidwesten van Bangkok op weg naar Hua Hin / Cha-am en is open vanaf 7 uur ‘s ochtends. Wij raden aan om hier meteen vanaf openingstijd te zijn want dit is het beste moment van de dag!

 

Amphawa Floating Market, Samut Songkhram

Sta je liever niet zo vroeg op? Bezoek dan Amphawa Floating Market, deze komt pas laat in de middag op gang en hier vind je weinig andere toeristen. Op deze markt verkopen ze vooral veel zeevruchten die op allerlei verschillende manieren zijn klaargemaakt.

 

Taling Chan Weekend Floating Market, Bangkok

Deze markt is pas onlangs ontdekt door toeristen  en wordt veel door de lokale bevolking bezocht. Hierbij moet wel worden vermeld dat de boten niet drijven, maar zijn aangemeerd aan een pier. Ondanks dat hangt er wel een hele goede sfeer. Probeer een scala aan Thais fruit, waaronder custard appelen, gele longan en de welbekende durian.

 

Welke floating market ga jij binnenkort bezoeken?

Article photo

Start het gesprek met gelijkgestemden