Nieuwe metrostations in Bangkok

Amazing Thailand

In Bangkok kan je op verschillende manieren van A naar B reizen. Je spreekt een tuktuk chauffeur aan, pakt een bus of neemt de skytrain. Een andere mogelijkheid is de MRT metro. Dit vervoermiddel is onder de vakantiegangers minder populaire, terwijl dit een heel goede optie is!

 

Voorheen reed de metrolijn van Hua Lamphong tot Bang Sue, maar er is goed nieuws. Sinds 29 juli 2019 is de lijn verlengt en zijn er vier nieuwe stations in gebruik: Wat Mangkon, Sam Yot, Sanam Chai en Tha Phra. Door deze nieuwe haltes is het voor iedereen een stuk makkelijker om de bijzondere geschiedenis van Bangkok en haar omgeving te ontdekken. De stations liggen namelijk vlakbij grote bezienswaardigheden zoals The Grand Palace, Wat Pho en Chinatown. 

Article photo

Het station Wat Mangkon is gedecoreerd met prachtige rode en gouden details en brengt je naar het hartje van het bruisende en beroemde Chinatown.

Article photo

Wil jij de prachtige Wat Arun bewonderen? Stap dan uit bij station Itsaraphap, het ligt aan de Thon Buri zijde van de Chao Phraya Rivier en is op loopafstand van de tempel. 

Article photo

Het station Sanam Chai straalt elegantie uit net zoals de bezienswaardigheden in haar buurt. Op loopafstand vind je namelijk the Grand Palace en Wat Phra Kaeo.

Article photo

Het laatste nieuwe station is Sam Yot, één groot openbaar museum. Overal waar je loopt, hangen de muren vol met historische foto’s. Iedereen mag tot 28 september gratis tussen deze vier stations reizen. Ze zijn elke dag open van 10:00 ‘s ochtends tot 16:00 ‘s middags.

Start het gesprek met gelijkgestemden