Vijf redenen waarom je Pai niet mag missen!

Amazing Thailand

Pai is een fantastische plek in het noordwesten van Thailand en staat bij velen bekend als het hippiedorp. Je kan hier heerlijk rondstruinen op de Walking Street of luisteren naar live-muziek in één van de vele barretjes. Pai is niet erg groot, maar in haar omgeving zijn prachtige dingen te aanschouwen. In dit artikel geven we vijf redenen waarom je Pai én omstreken niet mag missen!

Pai heeft meerdere uitzichtpunten, maar degene die op deze lijst niet mag ontbreken is het Yun Lai Viewpoint. Deze betoverende plek is maar tien minuten rijden en geeft uitzicht over een rijke vallei. Het beste moment om Yun Lai te bezoeken is tijdens zonsopkomst of -ondergang, dan kleurt de lucht in de mooiste tinten.

De Lod Cave is vanaf Pai een uur rijden, maar dit is zeker de moeite waard! De route ernaartoe is al een avontuur op zich en dan hebben we het nog niet eens over de bijzondere grot waar je eindigt. In de Lod Cave vind je eeuwenoude doodskisten, muurschilderingen en indrukwekkende rotsformaties.

Ben je gek op een mooi uitzicht en niet bang voor hoogtes? Pak dan je spullen en vertrek naar de steile en kronkelende Pai Canyon. Deze kloof is de uitgelezen plek voor een wandeling om nooit te vergeten. Trek wel een paar stevige schoenen aan want deze paden trotseren op je slippers kan gevaarlijk zijn!

In Pai zijn meerdere watervallen maar als je er één wilt bezoeken, kies dan voor Mor Paeng. Deze waterval is gigantisch, want hij bestaat uit drie verdiepingen. In het regenseizoen (juli tot en met oktober) is Mor Paeng op zijn best; door de regen verandert deze waterval in een echte wildwaterbaan. Neem je bikini en zwembroek mee en glij over de gladde stenen! Kleine tip: in het weekend wordt deze plek veel bezocht door locals, dus als je houdt van rust kan je beter op een doordeweekse dag gaan.

In Pai en haar omgeving vind je veel rijstvelden. Het is mooi om deze velden van een afstand te bekijken, maar misschien is het nog wel mooier om er doorheen te lopen. Door de Pai Bamboo Bridge is dit mogelijk, deze loopt 850 meter lang dwars door de verschillende velden. De beste periode om deze brug te bezoeken is tijdens het regenseizoen (juni tot en met oktober), dan kleuren de velden felgroen.

Start het gesprek met gelijkgestemden