Leuke koffietentjes in Thailand

Amazing Thailand

Nederland heeft een echte koffiecultuur, hierdoor kan je bijna overal een lekkere kop koffie scoren. In Thailand wordt minder koffie gedronken maar toch komen hier steeds meer koffietentjes. Goed nieuws voor ons want zo hoeven wij op onze vakantie het zwarte vloeibare goud niet te missen! 

 

Vroeger verbouwden bergstammen papaver. Dit word gebruikt voor de productie van opium. De Thaise overheid en het Koninklijke Huis wilden de bergstammen een fijnere werk- en leefomgeving bieden en ondersteunden hen daarom bij het verbouwen van koffiebonen in plaats van papaver. Door deze verandering produceert Thailand nu meer dan 50.000 ton koffiebonen per jaar! Wij horen jullie denken, leuke weetjes maar waar in Thailand kan ik de lekkerste koffie drinken? 

 

Phil Coffee Company

Deze koffietent is opgericht door Han en zijn zussen Jaszmine en Wuen Wang. Han studeerde psychologie, maar had toch meer interesse in koffie. Hij gaf ze studie op om er alles over te leren. Vandaag de dag heb je bij Phil Coffee Company de keuze uit verschillende koffiebonen; zij roosteren deze zelf in kleine batches voor het lekkerste resultaat. Hier is voor iedereen wat wils!  

Adres: 21 Sukhumvit 61 North Klongtan, Wattana, Bangkok

Article photo

Rocket Coffeebar

Deze koffietent ligt in het bruisende Bangkok. Naast heerlijke kopjes koffie is Rocket Coffeebar ook een geweldige plek om te lunchen. Het menu is erg gevarieerd. Je kan kiezen uit zes eiergerechten, meerdere wafels, overheerlijke pasta’s en nog veel meer!

Adres: 149 Sathon Soi 12 Alley, Khwaeng Silom, Khet Bang Rak

Article photo

One Ounce For Onion

De volgende plek met heerlijke koffie is One Ounce For Onion. Ook hier kan je met een lege maag aankomen want het menu is wederom om op te eten. Zodra de buiken zijn gevuld kan je ook nog langs het winkeltje die eraan vast zit. Hier zijn allerlei leuke hebbedingetjes te koop. 

Adres: Onion, 19/12 Ekkamai Soi 12, Bangkok

Article photo

Start het gesprek met gelijkgestemden