Tips voor een onvergetelijke jungle trekking!

Amazing Thailand

Thailand heeft letterlijk alles te bieden: prachtige stranden, indrukwekkende tempels én tropische regenwouden. Slinger aan de lianen en ontdek verborgen watervallen tijdens jouw jungle trekking. Check hier een aantal tips om ervoor te zorgen dat jouw trekking een onvergetelijke ervaring wordt!

Tourorganisatie

Vooral in Chiang Mai zijn er veel organisaties die trekkingen aanbieden in de Thaise jungles. Deze variëren in duur, bestemmingen, kosten en begeleiding. Bedenk daarom goed wat jouw wensen zijn: wil jij overnachten in een tent midden in de jungle of bamboe raften? Geef dit dan aan bij jouw tourorganisatie!

Kleding

Afhankelijk van de jungle, is het aan te raden om met een lange broek de trekking te doen. Er is namelijk een kans dat er bloedzuigers zitten en die wil je liever niet aantreffen op je eigen lichaam! Daarnaast zijn stevige wandelschoenen handig. Een trui zorgt ervoor dat je het ’s avonds niet koud zult hebben, want in de jungle kan het eind van de dag flink afkoelen. Bij een meerdaagse trekking is het verstandig om voor iedere dag droge kleding mee te nemen, aangezien je kleding in de jungle niet snel droogt. En zeg nou zelf, met natte kleding door de jungle trekken is niet bepaald een pretje, toch? 

Items

Een regenponcho is handig om mee te nemen tijdens jouw trekking, aangezien het in het tropische regenwoud – erg verrassend – hard kan regenen. Daarnaast zal een insectenspray jou beschermen tegen muggen, teken en andere stekende insecten. Bij een meerdaagse trekking in de jungle is de kans groot dat je niet op een comfortabel matras slaapt. Een reiskussentje is daarom een fijn item om de nacht op het dunne matje aangenamer te maken.

Terwijl je in slaap valt zijn de dierengeluiden op de achtergrond natuurlijk erg bijzonder. Maar ’s nachts kunnen deze geluiden zo hard zijn dat je er niet door kunt slapen. Oordoppen zijn hiervoor de oplossing (ook om door je snurkende reisgenoot heen te slapen natuurlijk)!

Welke tips zorgen volgens jou voor een een onvergetelijke jungle trekking?

Start het gesprek met gelijkgestemden