Tips voor de beste reistijd!

Amazing Thailand

Yesss, vandaag is het begin van de lente! In Thailand is het jaar echter niet Рnet zoals in Nederland Р verdeeld in een lente, zomer, herfst en winter. In Thailand zijn de bomen altijd groen en de temperaturen altijd boven de 20 graden celsius. Het land heeft wel te maken met een droog en nat seizoen. Wat is nou eigenlijk de beste tijd van het jaar om het land van de glimlach te ontdekken? Lees het in deze blog!

Als je voor het lekkere weer naar Thailand reist, ga dan vooral in de maanden november tot en met februari. Dan is het droge seizoen in Thailand. In december is Thailand het meest groen, omdat er in de voorafgaande maanden veel regen is gevallen. Het regenseizoen duurt van juli tot en met oktober. Het klinkt alsof het in Thailand dan continu regent: dit is echter niet het geval! Tussen de korte (maar heftige!) regenbuien door, is het prachtig weer in Thailand!

 

De beste reis hangt ook sterk af van het gebied dat jij wilt zien. Wil jij graag de rijke geschiedenis en culturele historie van Thailand ontdekken? Boek dan je vliegtickets naar de moderne metropool Bangkok in de maanden november tot en met februari. In het regenseizoen is centraal Thailand ook nog goed te ontdekken, omdat de regenbuien maar van korte duur zijn.

 

Wil jij liever naar het adembenemende landschap van Noord Thailand? Wil jij op avontuur gaan in de groene jungle met verborgen watervallen? Ga dan vlak na het regenseizoen; vanaf oktober! Geniet van de groene natuur, aannemelijke temperaturen en relatief weinig regen. Dit is natuurlijk niet met 100% garantie.

 

Als jij een echte strandliefhebber bent, kun je het beste naar het zuiden van Thailand reizen. Om optimaal van de eilanden, stranden en zee te kunnen genieten, moet je eigenlijk van november tot en met februari naar het zuiden van Thailand gaan. Heb jij al je reisplannen gemaakt in het regenseizoen? Niet getreurd! Het is dan alsnog genieten geblazen in dit paradijsje!

Vertel: wanneer ga jij op avontuur in Thailand?

Start het gesprek met gelijkgestemden