Koh Tao Reisgids

Amazing Thailand

Koh Tao is een klein eilandje in de Golf van Thailand en vormt de perfecte bestemming als je even wilt ontsnappen aan de drukte op het nabijgelegen Koh Samui.

Het moge duidelijk zijn dat je er kunt zwemmen en zonnen, maar waar doe je dat dan precies? En wat is er naast het voor de hand liggende nog meer te doen? Wij schreven een korte reisgids voor een goed begin van jouw eiland avontuur!

 

Stranden

1. Sairee Beach

Dit is het langste strand van Koh Tao en hier hangt nog een echte backpackersvibe. Het strand is erg centraal gelegen, op loopafstand van de pier. Dé plek om te verblijven dus!

 

2. Freedom Beach

Freedom Beach is één van de mooiste strandjes van het eiland. Het ligt helemaal in het zuiden, ten zuidoosten van Baan Chalok Bay. Vanaf hier kun je het John Suwan Viewpoint is goed bereiken, twee vliegen in één klap!

 

3. Haad Tien

Haad Tien staat ook wel bekend als “Rocky Bay”. Het is één van de verst gelegen stranden van Mae Haad, maar ook wel weer één van de mooiste. Haad Tien heeft het helderste water en is het schoonste strand van alle stranden op Koh Tao. Je vindt er maar een klein aantal accommodaties (resorts) en hierdoor is het er vrij rustig. Om verwarring te voorkomen: het wordt ook soms ‘Shark Bay’ genoemd door het aantal black-tip rifhaaien die je hier soms ziet.

TIP: door het heldere water kun je hier goed snorkelen!

 

 

Activiteiten

1. Je PADI halen

Duiken is een hele leuke en uitdagende activiteit. Je duikt altijd samen met je buddy en tijdens de cursus ben je onderdeel van een leuke groep. Voor de reiziger die alleen reist is het dus ook een leuke onderneming, zo ontmoet je namelijk andere water liefhebbers! Een duikbrevet halen is hele beleving op zich, je staat elke dag vroeg op dus het is een paar dagen vroeg je bed in. Dit is het echter allemaal waard: het brevet is ook een papiertje waarmee je op vele toekomstige bestemmingen nog heel wat moois te zien kunt krijgen. Je kunt er namelijk nog op heel veel andere plekken in Thailand (en de rest van de wereld) van genieten, de onderwaterwereld is om verliefd op te worden!

 

2.   Klim naar één van de viewpoints

Koh Tao heeft een mooi binnenland met een aantal heuvels die zich goed lenen als viewpoint. Er zijn er meerdere die je kunt bezoeken, maar de bekendste zijn; John Suwan Viewpoint, Mango Viewpoint en Two Views!

 

3. Maak een dagtocht naar Koh Nangyuan

Koh Nangyuan is eigenlijk niet echt onderdeel van Koh Tao, het is een klein naburig eiland. Het eiland zelf bestaat eigenlijk uit drie kleinere eilanden verbonden door een lange natuurlijke zandbank. Een dagtocht naar dit eilandje is de populairste activiteit op Koh Tao en als je goed onze social media pagina’s in de gaten hebt gehouden dan herken je de plaatjes ongetwijfeld! Koh Nangyuan is beroemd om het turquoise water, de mooie witte zandstranden en het snorkelen bij het kleurrijke koraal. Als je op het eiland bent en zin hebt in een uitdaging, kun je naar het viewpoint klimmen helemaal boven op de berg voor dé picture perfect foto.

 

 

Wil je nog meer tips voor Koh Tao? Klik dan snel hier!

Start het gesprek met gelijkgestemden