Thailand in augustus

Amazing Thailand

We zijn alweer over de helft van het jaar en in Thailand betekent dit dat je je midden in het regenseizoen begeeft. Het regenseizoen klinkt misschien niet aantrekkelijk, maar wij raden je wel aan om tijdens deze periode ook de mooie plekken in Thailand te bezoeken.

 

 

Ga tijdens deze periode vooral naar het noorden om de ochtendmist te ervaren. Als je in augustus naar Chiang Rai gaat kan je het Akha Swing Festival bijwonen. Tijdens dit festival wordt de dankbaarheid getoond aan de godin van de oogst en vruchtbaarheid. Het festival duurt slechts vier dagen en is vaak van eind augustus tot en begin september. Als je klaar bent voor een nieuwe ervaring dan is Chiang Rai een echte aanrader!

 

Naast het Akha Swing Festival zijn er ook interessante toeristische attracties die je kunt bezoeken, zoals het Kao Wong reservoir of ‘Pang Oung van Suphan Buri’. Je kunt ook wandelen langs de natuurlijke routes in Khao Yai National Park of bezoek Khao Krachom in Ratchaburi. Ben je op zoek naar meer ontspanning tijdens je reis in augustus? Geniet dan van een verfrissende pauze bij watervallen zoals Pi Tu Kro en Thi Lo Su in Tak, Man Dang in Phitsanulok en Krung Ching in Nakhon Si Thammarat.

 

De maand augustus is een drijfnatte maand, maar wordt wel vervuld met liefde. Dit komt voornamelijk voor op Moederdag, de verjaardag van Koningin Sirikit. Zij wordt gezien als de Moeder van alle Thaise mensen. Op deze dag nemen veel mensen de gelegenheid om hun moeder mee uit eten te nemen of met haar op reis te gaan. De gerechten die wij aanraden om te maken voor je ouders of voor jezelf tijdens het regenseizoen zijn: kippensoep, varkensribbensoep, geroerbakte gember of zwarte sesam noedels in gemberthee. Tijdens de regen maand is er ook een ruime keuze uit verschillende fruitsoorten zoals Lady Finger banaan, Cavendish banaan, guave, ananas, langsat, longan, Custard appel, zoete sinaasappel, grapefruit etc. Deze verschillende gerechten en fruitsoorten zorgen ervoor dat je lichaam sterk en gezond blijft!

 

Augustus is een naast het vele regenen een erg geliefde maand, waarin er verschillende bezienswaardigheden hun mooiste kant laten zien. Ben jij ook nieuwsgierig naar de beleving van Thailand tijdens het regenseizoen? Zet een regenpak maar alvast op je lijstje!

Start het gesprek met gelijkgestemden