Voorbereid op reis

Amazing Thailand

Ben je van plan om binnenkort een vakantie te boeken naar Thailand? En wil je graag weten met wat voor gevulde portemonnee je ons koude kikkerlandje moet verlaten voor een onbezorgde vakantie? Dat vertellen wij je maar al te graag. Je kunt in Thailand terecht voor een budgetvakantie, maar als je op zoek bent naar luxe is het ook zeker een place to be. Hieronder vertellen we wat je qua kosten ongeveer kunt verwachten tijdens jouw tripje naar Zuidoost-Azië.

 

1. De voorbereiding

Als je korter dan 30 dagen op vakantie gaat naar Thailand hoef je geen visum aan te vragen. Ben je wel van plan om 30 dagen of langer te blijven? Dan moet je minimaal 4 en maximaal 90 dagen voor vertrek een visum hebben aangevraagd. De kosten voor een toeristenvisum zijn €69,95 per persoon.

 

Daarnaast wordt door de GGD aangeraden om vaccinaties te nemen voor DTP en Hepatitis A. De kosten voor de vaccinaties kunnen verschillen. (Dat komt doordat GGD’en in Nederland aparte organisaties zijn.) Bovendien kunnen er hier nog extra kosten bijkomen voor het consult en het vaccinatieboekje mocht je deze nog niet hebben. 

 

2. De reis en het verblijf

Je begint de vakantie natuurlijk met een vlucht naar Thailand. De prijzen voor een retour kunnen heel erg verschillen, want dit is afhankelijk van verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan het hoog- of laagseizoen. De prijzen voor een retour variëren tussen ongeveer €400,- (in het laagseizoen) en €800,- (in het hoogseizoen). 

 

Eenmaal aangekomen in Thailand zijn er veel verschillende accommodaties waar je uit kunt kiezen. Denk hierbij aan hostels, guesthouses, hotels, resorts etcetera. Wil je graag rondreizen en minimaal geld besteden aan accommodatie? Dan is een hostel de juiste accommodatie voor jou en kun je hier al verblijven voor maar €5,- per nacht. Als je graag voor comfort gaat waarbij je verblijft in een grote hotelkamer met eigen badkamer, dan ben je tussen de €30,- en €50,- per nacht kwijt. Mocht je ook graag een nacht willen verblijven in een bijzondere accommodatie dan betaal je tussen de €80,- en €100,- per nacht. 

 

 

3. Het eten en drinken

Naast de prachtige bezienswaardigheden en mooie plekken in Thailand is het eten ook iets wat je niet mag missen. In Thailand kun je lekker lokaal eten bij verschillende restaurants en streetfood markten, maar er zijn ook genoeg Westerse restaurants. Voor het eten geldt eigenlijk hetzelfde als voor het verblijf: je kunt het zo duur en gek maken als je zelf wilt. Als je wat lekkers wilt scoren op een streetfood markt dan ben je ongeveer tussen de €2,- en €5,- per persoon kwijt. Wanneer je een Westers restaurant bezoekt betaal je ongeveer €10,- per persoon.

 

 

4. Het vervoer

In het binnenland van Thailand kun je je gemakkelijk verplaatsen om verschillende mooie plekken te bezoeken. In verschillende steden kun je gebruik maken van taxi’s en tuktuks, maar je kunt ook met de bus, trein of een binnenlandse vlucht een andere stad bezoeken. Om je even een beeld te geven van de kosten:

  • Vanaf het vliegveld drie kwartier met de taxi kost ongeveer €9,-. 
  • Vanaf Chiang Mai naar Bangkok met de bus kost ongeveer €20,-.
  • Een scooter huren voor een hele dag kost ongeveer €7,50,-.
  • Een binnenlandse vlucht van uur kost ongeveer tussen de €30,- en €50,-.

 

Houd voordat je gaat boeken ook rekening met de reisrestricties van zowel de Thaise als de Nederlandse overheid. Bekijk goed wat je voor vertrek nog allemaal moet regelen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Kijk voor de laatste updates over Thailand op www.tatnews.org.

Start het gesprek met gelijkgestemden