Recept: Thaise viskoekjes

Amazing Thailand
Dit snelle recept is perfect om te maken tijdens de aankomende feestdagen! Als voorafje of bij de borrel – succes verzekerd met dit Thaise recept!
Porties: 20 stuks
Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten:
15 gram koriander
1 rode chilipeper
2 cm verse gember
150 gram haricot verts
400 gram rauwe gepelde roze garnalen
1 eetlepel vissaus
1 limoen
10 eetlepels bloem
250 ml arachideolie
100 ml zoete chilisaus
Bereidingswijze:
1. Snijd de koriander in gelijke stukken. Verwijder de zaden van de rode peper en snijd de peper in kleine stukjes.
2. Verwijder de steeltjes van de haricot verts en halveer ze, schil de gember en maal samen met de rode peper, koriander en haricot verts in de keukenmachine.
3. Voeg de vissaus en de garnalen toe aan de keukenmachine. Snijd de limoen in twee stukken en pers de helft uit boven de keukenmachine en maal in 30 seconden tot een stevige puree.
4. Voeg de helft van de bloem toe aan het vismengsel en maak met vochtige handen 20 balletjes. Druk deze plat tot koekjes van ongeveer 1 cm dik en rol door de rest van de bloem. Verhit de olie in een pan en bak de koekjes 2 min. Keer halverwege. Schep met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
5. Snijd de andere helft van de limoen in partjes. Serveer de viskoekjes met de limoenpartjes en chilisaus.
Ga jij ze maken in de kerstvakantie? 🙂
Bron: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1185909/snelle-thaise-viskoekjes-met-chilisaus