Kun jij ook geen genoeg krijgen van het overheerlijke Thaise eten? Geen zorgen! Zoals je van ons gewend bent, hebben wij weer een heerlijk recept voor je opgezocht dat je gewoon lekker vanuit huis kan klaarmaken.
We hopen dat je gek bent op pinda’s of op satésaus. Dit is namelijk een voortreffelijke smaaksensatie: Panang curry. Deze curry is niet zoals alle andere (rode en groene) currys, deze heeft eerder iets weg van een Indiase variant. Korte omschrijving: een dikkere pindasaus met kokosmelk en rode currypasta. Hieronder wordt het recept beschreven met kip, maar mocht je hier niet zo’n fan van zijn dan kan je dit vervangen voor rund, garnalen, extra groenten of tofu.
Ingrediënten Panang currypasta
- Panang currypasta
- 1 tl korianderzaadjes
- 7-12 grote gedroogde chili’s
- 10 g (verse) galangal
- 10 g (verse) kukurma
- 3-4 tenen knoflook
- 10 g (verse) gember
- 1 sjalot
- klein reepje limoenschil
- 1 stengel citroengras
- 1 el geroosterde pinda’s
Ingrediënten Panang curry
- 1 kopje kokosmelk
- 1 el panang currypasta
- 50 gr kipfilet, in dunne reepjes
- 1 tl palmsuiker
- 2 tl vissaus
- 2 kafir lime leaves, in dunne reepjes
Bereidingswijze:
Als eerst start je met het maken van de Panang currypasta. Doe de koriander in een vijzel en stamp tot de blaadjes helemaal klein zijn. Voeg de chili’s toe en stamp tot je een fijne pasta hebt. Hierna volgt de rest van de ingrediënten. Stampen, stampen, stampen tot je geen stukjes meer ziet en alles een fijne pasta is. Heb je geen vijzel? Je kunt alle ingrediënten ook gewoon in je keukenmachine gooien en hakken tot een currypasta.
Als je de currypasta hebt gemaakt kan het koken beginnen. Snijd als eerste de kipfilet in dunne reepjes of blokjes en verwarm in een wok of een diepe pan de helft van de kokosmelk. Bak totdat de kokosmelk dikker wordt en de olie vrijkomt. Voeg de currypasta en pinda’s toe en bak de currypasta in de kokosmelk. Tip: dit is de techniek die in Thailand veelal wordt gebruikt voor het maken van deze curry. Voel je je niet helemaal op je gemak, dan kan het ook anders. Neem dan een klein beetje olie en bak hier eerst de currypasta in. Voeg daarna een deel van de kokosmelk toe en kook dit in.
Voeg vervolgens de kipfilet toe aan de pan en bak al roerend tot de kipfilet gaar is en de saus de juiste dikte heeft. De saus wordt zoals hierboven beschreven een stuk dikker dan bij een groene curry. Maak het af met de vissaus en de palmsuiker. Snijd daarna de rode chili en de kaffir lime blaadjes in dunne reepjes en garneer je curry ermee. Serveren maar!
Wie van jouw vrienden en/of familie ga jij verrassen met Thailand op een bordje? Eet smakelijk!
Bron: FlavorFav en Flying foodie
Kun jij ook geen genoeg krijgen van het overheerlijke Thaise eten? Geen zorgen! Zoals je van ons gewend bent, hebben wij weer een heerlijk recept voor je opgezocht dat je gewoon lekker vanuit huis kan klaarmaken.
We hopen dat je gek bent op pinda’s of op satésaus. Dit is namelijk een voortreffelijke smaaksensatie: Panang curry. Deze curry is niet zoals alle andere (rode en groene) currys, deze heeft eerder iets weg van een Indiase variant. Korte omschrijving: een dikkere pindasaus met kokosmelk en rode currypasta. Hieronder wordt het recept beschreven met kip, maar mocht je hier niet zo’n fan van zijn dan kan je dit vervangen voor rund, garnalen, extra groenten of tofu.
Ingrediënten Panang currypasta
- Panang currypasta
- 1 tl korianderzaadjes
- 7-12 grote gedroogde chili’s
- 10 g (verse) galangal
- 10 g (verse) kukurma
- 3-4 tenen knoflook
- 10 g (verse) gember
- 1 sjalot
- klein reepje limoenschil
- 1 stengel citroengras
- 1 el geroosterde pinda’s
Ingrediënten Panang curry
- 1 kopje kokosmelk
- 1 el panang currypasta
- 50 gr kipfilet, in dunne reepjes
- 1 tl palmsuiker
- 2 tl vissaus
- 2 kafir lime leaves, in dunne reepjes
Bereidingswijze:
Als eerst start je met het maken van de Panang currypasta. Doe de koriander in een vijzel en stamp tot de blaadjes helemaal klein zijn. Voeg de chili’s toe en stamp tot je een fijne pasta hebt. Hierna volgt de rest van de ingrediënten. Stampen, stampen, stampen tot je geen stukjes meer ziet en alles een fijne pasta is. Heb je geen vijzel? Je kunt alle ingrediënten ook gewoon in je keukenmachine gooien en hakken tot een currypasta.
Als je de currypasta hebt gemaakt kan het koken beginnen. Snijd als eerste de kipfilet in dunne reepjes of blokjes en verwarm in een wok of een diepe pan de helft van de kokosmelk. Bak totdat de kokosmelk dikker wordt en de olie vrijkomt. Voeg de currypasta en pinda’s toe en bak de currypasta in de kokosmelk. Tip: dit is de techniek die in Thailand veelal wordt gebruikt voor het maken van deze curry. Voel je je niet helemaal op je gemak, dan kan het ook anders. Neem dan een klein beetje olie en bak hier eerst de currypasta in. Voeg daarna een deel van de kokosmelk toe en kook dit in.
Voeg vervolgens de kipfilet toe aan de pan en bak al roerend tot de kipfilet gaar is en de saus de juiste dikte heeft. De saus wordt zoals hierboven beschreven een stuk dikker dan bij een groene curry. Maak het af met de vissaus en de palmsuiker. Snijd daarna de rode chili en de kaffir lime blaadjes in dunne reepjes en garneer je curry ermee. Serveren maar!
Wie van jouw vrienden en/of familie ga jij verrassen met Thailand op een bordje? Eet smakelijk!
Bron: FlavorFav en Flying foodie