Thailand behoudt ‘volledig open’ toegangsregels

Amazing Thailand

De Tourism Authority of Thailand (TAT) wil duidelijk maken dat Thailand alle internationale toeristen blijft verwelkomen onder het beleid van volledig openstellen voor toerisme dat op 1 oktober 2022 werd ingevoerd.

Bovendien hoeven buitenlandse toeristen geen ATK- of RT-PCR-testresultaten te tonen.

Als onderdeel van de volledige heropening voor het toerisme biedt Thailand ook een langere verblijfsperiode voor bezoekers. Met ingang van 31 maart 2023 wordt de verblijfsperiode verlengd tot 45 dagen (van 30 dagen) voor toeristen uit landen/gebieden die in aanmerking komen voor vrijstelling van de visumplicht, en tot 30 dagen (van 15 dagen) voor toeristen die in aanmerking komen voor een visum bij aankomst.

Hoewel Thailand alle bezoekers verwelkomt, kan een bronmarkt voor bezoekers, met inbegrip van hun eigen inwoners die naar huis terugkeren, een negatief PCR-resultaat eisen.

Thailand streeft er dus naar de regels van deze landen – waaronder China en India – na te leven. Daarom moeten reizigers uit een land dat eisen stelt aan de RT-PCR-test een ziektekostenverzekering hebben die de behandeling van COVID-19 in Thailand dekt.

Met de campagne « Visit Thailand Year 2023: Amazing New Chapters’ campagne worden toeristen van over de hele wereld uitgenodigd om de talloze prachtige bestaande en nieuwe toeristische ervaringen, producten en diensten van het koninkrijk te ervaren.

Start het gesprek met gelijkgestemden