Thailand introduceert nieuw visum voor langdurig verblijf

Amazing Thailand

Bangkok, 2 september 2022 – Vanaf 1 september 2022 zijn de aanvragen geopend voor Thailand’s nieuwe ‘Long-Term Resident (LTR)’ visum. Dit biedt meerdere voordelen voor de bezitters van het visum, waaronder een visum voor 10 jaar (te verlengen) en toestemming om in het koninkrijk te werken.

 

Het nieuwe visum voor een langdurig verblijf is bedoeld om Thailand aantrekkelijker te maken voor buitenlanders met een hoog potentieel als regionaal centrum om te wonen en zaken te doen. Het zal ook een cruciale rol spelen bij het promoten van Thailand als een ‘Remote Worker Friendly’-bestemming en ons helpen dit doelsegment aan te boren. Het zal naar verwachting buitenlands talent en expertise aantrekken die kunnen bijdragen aan de binnenlandse uitgaven en de economische groei kunnen ondersteunen. Met het visum voor een langdurig verblijf wil de Thaise regering de komende vijf jaar een miljoen rijke en getalenteerde buitenlanders naar Thailand halen.

 

Het LTR-visum is beschikbaar voor vier categorieën buitenlanders:

 • Rijke wereldburgers – met een totaal vermogen van niet minder dan 1 miljoen dollar, een persoonlijk inkomen van niet minder dan 80.000 dollar per jaar in de afgelopen twee jaar, die in Thailand investeren ter waarde van niet minder dan 500.000 dollar.
 • Buitenlandse (rijk) gepensioneerden met een persoonlijk inkomen van minstens 80.000 dollar per jaar.
 • Beroepsbeoefenaren die vanuit Thailand werken – met een persoonlijk inkomen van minstens 80.000 dollar per jaar in de afgelopen twee jaar, een werkervaring van minstens vijf jaar en werkzaam in een wettelijk geregistreerde onderneming met een inkomen van minstens 150 miljoen dollar in de afgelopen drie jaar.
 • Hoogopgeleide professionals – hebben een persoonlijk inkomen van minstens 80.000 dollar per jaar, zijn bekwaam in de doelindustrie en hebben minstens vijf jaar werkervaring.
  Echtgenoten en kinderen jonger dan 20 jaar van een houder van een LTR-visum komen ook in aanmerking (maximaal vier personen ten laste per visumhouder).

 

Het LTR-visum biedt de houder meerdere voordelen. Deze zijn:

 • Een visum met een geldigheidsduur van 10 jaar (die kan worden verlengd);
 • De verplichting om zich eens per jaar te melden bij de immigratiedienst in plaats van elke 90 dagen;
 • Fast track service op internationale luchthavens in Thailand;
 • Meervoudige terugkeervergunning;
 • Toestemming om in Thailand te werken (digitale werkvergunning);
 • Verlaging van de inkomstenbelasting tot 17% voor hoogopgeleide professionals;
 • Vrijstelling van de verhouding tussen vier Thais en één buitenlander.
  Voor meer informatie over het LTR-visum en het indienen van een aanvraag kunt u terecht op https://ltr.boi.go.th/index.html.

 

Of neem contact op met de Expatriate Services Division One Stop Service Centre for Visa and Work Permit op Tel. +66 (0) 2209 1100 Ext. 1109-1110, of mevrouw Saithip op +66 (0) 2209 1147 en de heer Attapol op +66 (0) 2209 1141 tussen 8.30 en 16.30 uur (plaatselijke tijd Bangkok), e-mail: ltr@boi.go.th.

Start het gesprek met gelijkgestemden