Wat Phra Mahathat

Amazing Thailand

Wat Phra Mahathat Vihan is de belangrijkste tempel van Nakhon Si Thammarat in het zuiden van Thailand. Het werd gebouwd op het moment van de oprichting van de stad en bevat een tand relikwie van Heer Boeddha. Tand relikwieën zijn restanten die binnen bepaalde religies vereerd worden. Deze belangrijke tempel had voorheen de naam Wat Phra Borom en is een van de belangrijkste historische locaties van heel Thailand.

Bekijk de 3D Virtual Tour hier.

Ontdek Thailand op deze mooie locaties

Thailand, officieel het Koninkrijk Thailand, is een koninkrijk in Zuidoost-Azië. Het land staat ook wel bekend als ‘het land van de glimlach’ aangezien de Thai erg vriendelijk zijn. Maar liefst 97% van de bevolking is boeddhistisch. Daarom zijn er in Thailand veel tempels te bewonderen.

Thailand is groot en divers en heeft voor iedereen iets te bieden. Zo zijn er parelwitte stranden op Koh Lanta, indrukwekkende rotsformaties in Khao Sok National Park, een prachtig berglandschap in Chiang Mai en betoverende tempels en de heerlijkste streetfood in Bangkok. Ontdek Thailand en haar mooiste bestemmingen met behulp van de landkaart hiernaast.