Phattalung Governors’ Residence

Amazing Thailand

Phattalung Governors’ Residence, Phatthalung
วังเจ้าเมืองพัทลุง, พัทลุง

Wang Kao ‘oud paleis’ is de naam van de oorspronkelijke huis en de overheidsplaats van de toenmalige gouverneur van Phatthalung. Het bestaat uit drie aan elkaar grenzende Thaise huizen, gebouwd in de tijd van Phraya Phatthalung toen hij de gouverneur was. Het paleis werd later eigendom van Praphai Mutamara, de dochter van Luang Si Worachat. Een tweede deel heet ‘The New Palace’ of ‘Wang Mai’ en werd in 1889 gebouwd door de zoon van Phraya Phatthalung, destijds de gouverneur. De familie schonk dit historisch terrein later aan de overheid. The Fine Arts Department verklaarde het tot een nationale plaats in 183. De paleizen bevinden zich in Tambon Lam Pam, in de buurt van Wat Wang.

Bekijk de 3D Virtual Tour hier.

Ontdek Thailand op deze mooie locaties

Thailand, officieel het Koninkrijk Thailand, is een koninkrijk in Zuidoost-Azië. Het land staat ook wel bekend als ‘het land van de glimlach’ aangezien de Thai erg vriendelijk zijn. Maar liefst 97% van de bevolking is boeddhistisch. Daarom zijn er in Thailand veel tempels te bewonderen.

Thailand is groot en divers en heeft voor iedereen iets te bieden. Zo zijn er parelwitte stranden op Koh Lanta, indrukwekkende rotsformaties in Khao Sok National Park, een prachtig berglandschap in Chiang Mai en betoverende tempels en de heerlijkste streetfood in Bangkok. Ontdek Thailand en haar mooiste bestemmingen met behulp van de landkaart hiernaast.