Wat Nantaram

Amazing Thailand

Wat Nantaram, Phayao
วัดนันตาราม, พะเยา

De oorsprong van deze tempel in het Chiang Kham-gebied blijft een mysterie. Het bouwjaar is namelijk onbekend. De tempel in Birmese stijl is volledig gebouwd van zwaar teakhout, met fijn lijstwerk en houtsnijwerk voor de ramen, gevels en veranda’s. Binnenin staat het PhrachaoSaenSae Boeddhabeeld, ook gemaakt van exotisch teakhout. Bezoekers kunnen ook de Thaise Yai-stijl van Chedi (of relikwie-heiligdommen) bewonderen, een museum met oude valuta, antieke gebruiksvoorwerpen en kunstwerken in de vorm van textiel en schilderijen. De schilderijen zelf tonen de Grote Geboortepreek, een essentieel Thais boeddhistisch verhaal. De tempel staat in de buurt van de gemeentemarkt van Chiang Kham in Tambon Yuan.

Bekijk deze tempel via deze 3D Virtual Tour!

Ontdek Thailand op deze mooie locaties

Thailand, officieel het Koninkrijk Thailand, is een koninkrijk in Zuidoost-Azië. Het land staat ook wel bekend als ‘het land van de glimlach’ aangezien de Thai erg vriendelijk zijn. Maar liefst 97% van de bevolking is boeddhistisch. Daarom zijn er in Thailand veel tempels te bewonderen.

Thailand is groot en divers en heeft voor iedereen iets te bieden. Zo zijn er parelwitte stranden op Koh Lanta, indrukwekkende rotsformaties in Khao Sok National Park, een prachtig berglandschap in Chiang Mai en betoverende tempels en de heerlijkste streetfood in Bangkok. Ontdek Thailand en haar mooiste bestemmingen met behulp van de landkaart hiernaast.