Wat Si Chum

Amazing Thailand

Wat Si Chum, Sukhothai
วัดศรีชุม, สุโขทัย

Wat Si Chum is een tempel waar Phra Atchana, een gigantisch Boeddhabeeld zit bij de ingang. Dit Boeddhabeeld staat bekend als een ‘sprekende Boeddha’. Er wordt verondersteld dat de tempel gebouwd is in het tijdperk van koning Ramkamhaeng de Grote en werd vervolgens verwaarloosd in het late Ayutthaya-tijdperk. De tempel is in opdracht van koning Bhumibol Adulyadej in 1952 gerenoveerd.

De Boedhha-afbeelding in de Si Chum-tempel of Wat Si Chum verschilt van de normal tempels waar de belangrijkste Boeddha afbeelding in een kapel wordt afgebeeld. Bekijk ook de prachtige muurschilderingen, die ondanks dat ze vervaagd zijn nog steeds het aanschouwen waard zijn in de grote hal.

Wat Si Chum is ook een plaats waar de Wat Si Chum stenen inscriptie werd gevonden. Wat Si Chum is ongetwijfeld een van de belangrijkste Sukhothai-attracties als het gaat om de nationale geschiedenis van Thailand. De unieke Sukhothai-kunst zie je ook terug in de andere Boeddha-afbeeldingen, tempelzalen en pilaren in het historische park. Als je naar Sukhothai reist, is tempels bezoeken een van de dingen die je gedaan moet hebben!

Bekijk deze tempel in 3D om er alvast iets van mee te krijgen.

Ontdek Thailand op deze mooie locaties

Thailand, officieel het Koninkrijk Thailand, is een koninkrijk in Zuidoost-Azië. Het land staat ook wel bekend als ‘het land van de glimlach’ aangezien de Thai erg vriendelijk zijn. Maar liefst 97% van de bevolking is boeddhistisch. Daarom zijn er in Thailand veel tempels te bewonderen.

Thailand is groot en divers en heeft voor iedereen iets te bieden. Zo zijn er parelwitte stranden op Koh Lanta, indrukwekkende rotsformaties in Khao Sok National Park, een prachtig berglandschap in Chiang Mai en betoverende tempels en de heerlijkste streetfood in Bangkok. Ontdek Thailand en haar mooiste bestemmingen met behulp van de landkaart hiernaast.