Khum Chao Luang Museum

Amazing Thailand

Khum Chao Luang Museum, Phrae
คุ้มเจ้าหลวง, แพร่

Dit gebouw gelegen aan de Khum Doem Road, is een voormalige residentie van de Phrae-heersers. Het gebouw is in 1892 gebouwd door Chao Luang Phiriyachai Thepphawong. Het is een luxe en ruim gebouw met 72 sierlijk gegraveerde houten deuren en ramen. De houten dakranden die het gebouw omringen, zijn ook gegraveerd. Het cementgebouw heeft 2 verdiepingen en is opgetrokken uit hardhout als funderingspalen. Daarnaast is dit huis met twee verdiepingen gemaakt van bakstenen en cement, maar er zijn geen funderingspilaren. In plaats daarvan wordt het huis gedragen door houtblokken zoals Birmees rozenhout. De middelste kamer zonder zonlicht werd gebruikt om slaven op te sluiten die zich ernstig hadden misdragen. De kamers aan de linker- en rechtervleugel met weinig zonlicht werden gebruikt om slaven op te sluiten die kleine overtredingen hadden begaan. Dit huis geeft een goed beeld van hoe de Thaise heersende klassen leefden rond de eeuwwisseling van de 20e eeuw.

Bekijk dit museum alvast in deze 3D Virtual Tour

Ontdek Thailand op deze mooie locaties

Thailand, officieel het Koninkrijk Thailand, is een koninkrijk in Zuidoost-Azië. Het land staat ook wel bekend als ‘het land van de glimlach’ aangezien de Thai erg vriendelijk zijn. Maar liefst 97% van de bevolking is boeddhistisch. Daarom zijn er in Thailand veel tempels te bewonderen.

Thailand is groot en divers en heeft voor iedereen iets te bieden. Zo zijn er parelwitte stranden op Koh Lanta, indrukwekkende rotsformaties in Khao Sok National Park, een prachtig berglandschap in Chiang Mai en betoverende tempels en de heerlijkste streetfood in Bangkok. Ontdek Thailand en haar mooiste bestemmingen met behulp van de landkaart hiernaast.