Kanchanaburi

Amazing Thailand

Op zo’n 100 kilometer ten noordwesten van Bangkok ligt Kanchanaburi, de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Deze stad is op zichzelf niet heel bijzonder, maar het vormt de perfecte uitvalsbasis voor de bezienswaardigheden en activiteiten rondom de stad. Veel reizigers maken vanuit Bangkok een ééndagstrip naar Kanchanabur maar als je besluit deze stad te bezoeken raden we zeker aan om hier een aantal dagen te blijven.

 

3 to do’s in Kanchanaburi

1. The Bridge Over the River Kwai

In Kanchanaburi zie je nog steeds de restanten van het verleden. Een goed voorbeeld hiervan is de brug over de Kwai rivier. Deze brug is voornamelijk bekend geworden door de zeven keer bekroonde Oscar film ‘The Bridge on the River Kwai’. Tijdens de Tweede Wereldoorlog hadden de Japanners controle over een groot deel van Azië, waaronder Thailand en Birma. Om de troepen snel te voorzien van voorraad wilde de Japanners een spoorlijn aanleggen dwars door de jungle en bergen van Thailand. Deze loodzware taak moest worden uitgevoerd door gevangen genomen geallieerde soldaten en aangenomen Zuidoost-Aziaten. Elk onderdeel is door mensenhanden in elkaar gezet, zonder hulp van machines. Met dit verhaal in je achterhoofd is het wel heel bijzonder om deze brug te bezoeken. Aan een uurtje heb je voldoende, je kunt over de brug lopen maar verder is er weinig te zien. 

Article photo

2. Erawan watervallen

In het warme Thailand is een frisse duik geen overbodige luxe. Je kunt dit doen bij het zwembad van je hotel, maar het is leuker om de Erawan watervallen op te zoeken. Neem de scooter zo’n 80 kilometer buiten de stad. Rij ongeveer 1,5 uur over mooie slingerweggetjes en door dichtbegroeide jungle om uiteindelijk uit te komen bij Erawan National Park. Schrik niet, bij de ingang kan het druk zijn, maar de waterval bestaat uit zeven verdiepingen en hoe hoger je klimt des te rustiger het wordt. Neem dus zeker geen genoegen met de eerste of tweede etage, maar klim en klauter verder om echt volop te genieten. Het leuke aan deze waterval is dat het water kraakhelder is en hier ook veel locals komen picknicken en zwemmen. We raden aan om hier een volle dag voor uit te trekken want na een paar uurtjes wil je nog niet weg! De entree is 300 baht per persoon en voor een scooter betaal je 20 baht extra. 

Article photo

3. Betoverende tempels

Door heel Thailand vind je de mooiste tempels en in Kanchanaburi is het niet anders. Net ten zuiden liggen onze favoriete tempels: Wat Ban Tham en Wat Tham Sua. Als eerst Wat Ban Tam, deze staat ook wel bekend als de Dragon Head Cave Temple. Als je hem ziet snap je direct waar deze naam vandaan komt. De trap lijkt op een grote drakentong die naar zijn kop leidt. De klim is behoorlijk steil, maar het is de moeite waard want binnenin is de grot prachtig.

Article photo

Onze tweede favoriet is een tempelcomplex genaamd Wat Tham Sua, ook wel bekend als de Tiger Cave Temple. Dit is een nog redelijk onontdekte plek waardoor je het prachtige uitzicht met weinig reizigers hoeft te delen (dat is ook wel eens lekker). Het complex is mega groot dus je kunt je hier makkelijk een aantal uur vermaken.

Article photo

Hoe kom je er?

Als je in Bangkok landt kun je ervoor kiezen om direct door te reizen naar Kanchanaburi. Op deze manier kom je gelijk in een mooie en rustige omgeving in plaats van het hectische Bangkok. Vanuit Bangkok zijn er verschillende manieren om Kanchanaburi te bereiken. Na zo’n lange vlucht is de taxi waarschijnlijk de meest comfortabele keuze, maar helaas ook de duurste. Er zijn gelukkig ook nog andere mogelijkheden, de makkelijkste manier is om een minivan of bus te nemen, kaartjes hiervoor kun je boeken via 12Go.Asia en de rit duurt zo’n 3 uur. Een andere optie is de trein, deze doet er wel langer over maar je rijdt wel een stukje over de Death Railway. Een leuke toevoeging aan je reis. 

Ontdek Thailand op deze mooie locaties

Thailand, officieel het Koninkrijk Thailand, is een koninkrijk in Zuidoost-Azië. Het land staat ook wel bekend als ‘het land van de glimlach’ aangezien de Thai erg vriendelijk zijn. Maar liefst 97% van de bevolking is boeddhistisch. Daarom zijn er in Thailand veel tempels te bewonderen.

Thailand is groot en divers en heeft voor iedereen iets te bieden. Zo zijn er parelwitte stranden op Koh Lanta, indrukwekkende rotsformaties in Khao Sok National Park, een prachtig berglandschap in Chiang Mai en betoverende tempels en de heerlijkste streetfood in Bangkok. Ontdek Thailand en haar mooiste bestemmingen met behulp van de landkaart hiernaast.