Prasat Sdok Kok Thom

Amazing Thailand

Prasat Sdok Kok Thom, Sa Kaeo
ปราสาทสด๊กก๊อกธม, สระแก้ว

Prasat Sadok Kok Thom is een groot en belangrijk restant van Sra Kaew. Het staat bekend als de grootste en oudste resten van Oost-Thailand. Het is gelegen aan Baan Nhong Samed, Koak Soong Sub-District. Men veronderstelt dat het kasteel laat in het jaar 857 werd gebouwd met als doel de plaats te gebruiken om een heilige standbeeld te beschermen en plek te hebben voor het uitvoeren van godsdienstige activiteiten. 

Sadok Kok Thom betekent in de Hindi-taal ‘de stad vol met papyrus in de grote vijver’. Op dit moment kun je nog steeds dichtbij het kasteel een aantal van de papyrus in het midden van de vijver vinden. Prasat Sadok Kok Thom bestaat uit drie kasteel gebouwen die allemaal gericht zijn naar het oosten. Door ontdekking van twee stenen met Khmer karakter inscripties erop is achterhaald wanneer het kasteel werd gebouwd, het doel van het gebouw evenals het jaar van renovatie. Khmer koninkrijk was een plek waar religieuze mensen beschermd werden samen met de belangrijkste president van de religieuze, Brahman. De stenen inscriptie was volledig gegraveerd met de geschiedenis van Brahman en de heilige god. Op dit moment zijn deze twee stenen zeer goed bewaard in de nationale bibliotheek, Department of Fine Arts.

Bekijk de 3D Virtual Tour hier.

Ontdek Thailand op deze mooie locaties

Thailand, officieel het Koninkrijk Thailand, is een koninkrijk in Zuidoost-Azië. Het land staat ook wel bekend als ‘het land van de glimlach’ aangezien de Thai erg vriendelijk zijn. Maar liefst 97% van de bevolking is boeddhistisch. Daarom zijn er in Thailand veel tempels te bewonderen.

Thailand is groot en divers en heeft voor iedereen iets te bieden. Zo zijn er parelwitte stranden op Koh Lanta, indrukwekkende rotsformaties in Khao Sok National Park, een prachtig berglandschap in Chiang Mai en betoverende tempels en de heerlijkste streetfood in Bangkok. Ontdek Thailand en haar mooiste bestemmingen met behulp van de landkaart hiernaast.