Kung Krabaen Bay

Amazing Thailand

Kung Krabaen Bay, Chanthaburi
อ่าวคุ้งกระเบน, จันทบุรี
Kung Krabaen Bay Royal Development Study Center bevindt zich in wijk Tha Mai, in de provincie Chanthaburi.


Het is opgericht in 1982 en de organisatie bestudeert en onderzoekt het natuurlijke ecosysteem, om zo de juiste manieren te vinden om het kustgebied in de provincie Chanthaburi verder te ontwikkelen. Het is ook een plek waar liefhebbers de natuur kunnen bekijken. Ze leren hier over het ecosysteem in de mangrovebossen. 

Binnen Kung Krabaen Bay Royal Development Study Center is er een brug aangelegd die het mogelijk maakt om de natuur en de mangrovebossen te bestuderen. Ook is er een bospad van 1.600 meter lang aangelegd. Toeristen kunnen ook enkele kleine waterdieren langs het pad zien, zoals mudskipper, sesarma en degenkrab. Al lopend zullen toeristen de laatste belangrijke plek bereiken. Het is een paviljoen waar ze kunnen genieten van het uitzicht over de baai. Vanaf deze plek kunnen de toeristen het mangrovebos zien die prachtig parallel loopt met de rivier. Dit gebied is erg fotowaardig.

Route: neem vanuit Bangkok de Sukhumvit Road en ga naar de provincie Chanthaburi. Sla bij de markering 301-302 kilometer rechtsaf en vervolg route voor ongeveer 27 kilometer. Bij het kruispunt Khung Wiman, ga je linksaf en daarna rechtdoor.

Bekijk de twee 3D Virtual Tours van Kung Krabaen Bay. De eerste tour vind je via deze link en tweede tour vind je hier.

Ontdek Thailand op deze mooie locaties

Thailand, officieel het Koninkrijk Thailand, is een koninkrijk in Zuidoost-Azië. Het land staat ook wel bekend als ‘het land van de glimlach’ aangezien de Thai erg vriendelijk zijn. Maar liefst 97% van de bevolking is boeddhistisch. Daarom zijn er in Thailand veel tempels te bewonderen.

Thailand is groot en divers en heeft voor iedereen iets te bieden. Zo zijn er parelwitte stranden op Koh Lanta, indrukwekkende rotsformaties in Khao Sok National Park, een prachtig berglandschap in Chiang Mai en betoverende tempels en de heerlijkste streetfood in Bangkok. Ontdek Thailand en haar mooiste bestemmingen met behulp van de landkaart hiernaast.