Phra Narai Ratchaniwet

Amazing Thailand

Phra Narai Ratchaniwet, Lopburi
พระนารายณ์ราชนิเวศน์, ลพบุรี

Dit paleis werd tussen 1665 en 1677 gebouwd. De reden hiervoor was dat koning Narai de Grote besloot om Lop Buri de tweede hoofdstad van het Ayutthaya-koninkrijk te maken. Hoewel de gebouwen deels zijn ontworpen door de bijdragen van Franse architecten is de Khmer-invloed erg sterk terug te zien.

Het paleis is een mix van beide werelden. Een unieke mix van Khmer-Europese stijlen. Na de dood van koning Narai de Grote in 1688 werd het paleis verlaten. Pas tijdens het bewind van koning Rama IV werd het paleis gerestaureerd en omgedoopt tot Phra Narai Ratchaniwet. Nu zijn er verschillende terreinen met paviljoens uit de periode van zowel koning Narai als koning Rama IV. Het complex is gelegen in het stadscentrum, tussen Ratchadamnoen Road en Pratu Chai Road. Om daar te komen, ga je door Pratu Phayakkha, dat momenteel een stadspark is.

Bekijk de 3D Virtual Tour hier.

Ontdek Thailand op deze mooie locaties

Thailand, officieel het Koninkrijk Thailand, is een koninkrijk in Zuidoost-Azië. Het land staat ook wel bekend als ‘het land van de glimlach’ aangezien de Thai erg vriendelijk zijn. Maar liefst 97% van de bevolking is boeddhistisch. Daarom zijn er in Thailand veel tempels te bewonderen.

Thailand is groot en divers en heeft voor iedereen iets te bieden. Zo zijn er parelwitte stranden op Koh Lanta, indrukwekkende rotsformaties in Khao Sok National Park, een prachtig berglandschap in Chiang Mai en betoverende tempels en de heerlijkste streetfood in Bangkok. Ontdek Thailand en haar mooiste bestemmingen met behulp van de landkaart hiernaast.