Somdet Phra Narai National Museum

Amazing Thailand

Somdet Phra Narai National Museum, Lopburi
พิพิธภัณฑสถานแห่งชาติ สมเด็จพระนารายณ์, ลพบุรี

Dit museum werd in 1923 geopend dichtbij het koninklijk paleis Phra Narai Ratchaniwet. Momenteel dienen drie historische gebouwen als musea. Hier worden verschillende kunstvoorwerpen tentoongesteld, waaronder een indrukwekkende verzameling sculpturen in Lop Buri-stijl en Khmer, Dvaravati, U-Thong en Ayutthaya-kunstwerken.

In een aantal van de exposities wordt aandacht besteed aan de kunst en de levensstijl van Thailand. Weer een andere tentoonstelling is gewijd aan het leven en de prestaties van koning Rama IV.

Bekijk de 3D Virtual Tour hier en hier!

Ontdek Thailand op deze mooie locaties

Thailand, officieel het Koninkrijk Thailand, is een koninkrijk in Zuidoost-Azië. Het land staat ook wel bekend als ‘het land van de glimlach’ aangezien de Thai erg vriendelijk zijn. Maar liefst 97% van de bevolking is boeddhistisch. Daarom zijn er in Thailand veel tempels te bewonderen.

Thailand is groot en divers en heeft voor iedereen iets te bieden. Zo zijn er parelwitte stranden op Koh Lanta, indrukwekkende rotsformaties in Khao Sok National Park, een prachtig berglandschap in Chiang Mai en betoverende tempels en de heerlijkste streetfood in Bangkok. Ontdek Thailand en haar mooiste bestemmingen met behulp van de landkaart hiernaast.