Duiken in Koh Tao

Amazing Thailand

Koh Tao: palmbomen, witte stranden, helderblauwe zee én de mooiste koraalriffen! Dit maakt Koh Tao de beste snorkel- en duikplek van Thailand. Ben jij klaar om de diepte in te gaan en tussen de tropische vissen, haaien en roggen te zwemmen? Neem dan de ferryboot naar dit kleine paradijsje!

 

Koh Tao is de goedkoopste plek in Thailand om je duikcertificaat te halen. Het stikt er op het eiland van duikscholen die deze cursussen aanbieden. Is jouw Engels minder sterk? Geen zorgen, er zijn duikscholen op het eiland waar Nederlanders werken die alles goed aan jou kunnen uitleggen! Daarnaast is het fijn als jij bij een duikschool gaat waar de groepen niet zo groot zijn. Zo heb je meer persoonlijke aandacht en krijg je het duiken sneller en beter onder de knie!

 

Heb jij nog nooit gedoken en wil je dit graag leren? Dan kun je starten met de cursus Open Water. Dit is een 3-daagse cursus die wordt afgesloten met een eindexamen. De cursus bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte. Het materiaal kan je bij de duikschool verkrijgen en zit in het totale cursustarief.

 

Op Koh Tao worden er twee verschillende opleidingssystemen gegeven. Dit is de PADI en de IDD. Bij beide kun je na afronding van de beginnerscursus Open Water overal ter wereld duiken met een buddy. De ervaring zal tussen beide opleidingssystemen niet verschillen. Bij allebei zul je dezelfde onderwaterwereld bewonderen en hetzelfde materiaal gebruiken. Het belangrijkste is jouw duikschool en duikinstructeur. Dit zijn factoren die wel invloed kunnen hebben op jouw duikervaring!

 

Met wie zou jij wel je duikbrevet willen halen in Koh Tao? 😉

 

Foto: Phanganist hostel

Article photo

Start het gesprek met gelijkgestemden