Surfen in Thailand

Amazing Thailand

Er zijn verschillende leuke surfspots in Thailand waar je heerlijk kunt surfen, zoals Koh Phangan, Hua Hin, Koh Samet en Koh Lanta. Genoeg plekken om uit te kiezen dus, maar de populairste plek is met stip toch echt Phuket. Zeker in de rustige maanden, april t/m november, kan je hier ontzettend goed surfen!

In Thailand kun je sowieso het beste gaan surfen in het laagseizoen. Het is dan het minst druk op het strand, waardoor je alle ruimte hebt. Hiernaast wordt de zee in deze periode ook wat ruiger in de maanden mei t/m oktober. Zo nu en dan is de zee zelfs zo ruig dat er op de stranden wordt afgeraden om te zwemmen. Dit komt voor de surfers natuurlijk weer goed uit, want zo heb je geen last van zwemmers in de zee!

 

Phuket

Deze plek biedt, ongeacht het seizoen, de perfecte surfomstandigheden. Je vindt hier goede golven, een fijn klimaat en een ontspannen sfeer. De surfstranden hier zijn niet zo druk bezocht als in andere landen in Zuidoost Aziƫ, je kunt hier dus rustig (leren) surfen, zonder bang te hoeven zijn dat je per ongeluk tegen andere surfers aanbotst! Er is plek genoeg.

Surfen in Phuket kun je op verschillende stranden doen maar de populairste stranden zijn te vinden in het westen van het eiland. Deze stranden zijn:

 

– Kata Beach

– Kalim Beach

– Kamala Beach

– Surin Beach

– Nai Harn Beach

 

Meer dan genoeg keuze dus! Je kunt meestal op het strand zelf een surfplank huren als je alleen de zee in wilt gaan. Eerst liever een lesje? Dat regel je ook gemakkelijk ter plekke.

Wil je nog meer weten over surfen in Thailand? Kijk dan hier.

Start het gesprek met gelijkgestemden