Chiang Rai en Suphan Buri worden aan de UNESCO Creative Cities-lijst toegevoegd

Amazing Thailand

Toevoeging aan vijf bestaande UNESCO Creative Cities in Thailand, waaronder Phuket, Chiang Mai, Bangkok, Sukhothai en Phetchaburi.

 

Chiang Rai en Suphan Buri zijn toegevoegd aan de lijst van het UNESCO Creative Cities Network (UCCN), een onderscheiding voor steden met een sterke toewijding aan het benutten van cultuur en creativiteit als sleutelstrategieën voor stedelijke ontwikkeling, samen met 53 andere nieuw aangewezen steden wereldwijd.

 

De Designated Areas for Sustainable Tourism Administration (DASTA) heeft Chiang Rai aangewezen als Creatieve Stad voor Design en Suphan Buri als Creatieve Stad voor Muziek. ‘DASTA’ heeft in samenwerking met de belanghebbenden een vijfjarig j plan opgesteld voor Chiang Rai en Suphan Buri om duurzaamheid te ontwikkelen en de participatie van de lokale bevolking te promoten.

Dat plan (roadmap) weerspiegelt de doelstellingen van de UCCN om de samenwerking te bevorderen tussen steden die creativiteit hebben geïdentificeerd als een strategische factor voor duurzame stedelijke ontwikkeling. Chiang Rai is de thuisbasis van nationale kunstenaars en van vele lokale kunstenaars die zich hebben gespecialiseerd in de Lanna- architectuur en design. Het ontwikkelingsplan voor Chiang Rai Creative City of Design zal de uitstekende Lanna-architectuur, geschiedenis en cultuur van de provincie, evenals lokale kunstenaars en ambachtslieden promoten.

 

Voor Suphan Buri Creative City of Music zal het ontwikkelingsplan traditionele muziek en lokale muzikanten tot op internationaal niveau promoten. De provincie staat bekend om zijn muzikaal- culturele aspect, verweven met traditionele muziek en het unieke lokale dialect en is de thuisbasis van vele nationale artiesten en muzikale maestro’s.

 

Met de toevoeging van Chiang Rai en Suphan Buri telt de UCCN nu 350 steden, waaronder vijf bestaande UNESCO Creative Cities in Thailand. Phuket werd in 2015 uitgeroepen tot Creatieve Stad van de Gastronomie. Chiang Mai werd in 2017 uitgeroepen tot Creatieve Stad van Ambachten en Volkskunst. Bangkok en Sukhothai werden in 2019 respectievelijk uitgeroepen tot Creatieve Stad van Design en Creatieve Stad van Ambachten en Volkskunst. Phetchaburi werd in 2021 uitgeroepen tot Creatieve Stad van de Gastronomie.

 

 

Start het gesprek met gelijkgestemden