Bangkok’s Oude Stad en Yaowarat road verkennen is super makkelijk met de MRT Blue Line.

Amazing Thailand

De vier MRT-stations in de Rattanakosin en Chinatown wijken van Bangkok maken het verkennen van dit gebied en zijn verschillende attracties zeer eenvoudig en handig.

Als je in Bangkok bent en de Oude Stad of de Rattanakosin wijk en de bruisende Yaowarat Road – Chinatown’s hoofdstraat, wilt verkennen, is de meest handige manier om van je wandeltocht te genieten de MRT Blue Line te nemen en uit te stappen bij de MRT-stations Wat Mangkon, Sam Yot, Sanam Chai of Itsaraphap. Ze lopen in deze volgorde vanaf het Hua Lamphong MRT-station.

Deze vier stations bieden samen een gemakkelijke en handige manier om van attractie naar attractie te gaan, waardoor je het drukke verkeer en het reizen per taxi, tuk-tuk of motorfiets-taxi kunt vermijden. 

Al met al maakt het  je bezoek aangenamer en ontspannender om de prachtige bezienswaardigheden van de Oude Stad en Chinatown te bezoeken.

Het gebied van Bangkok dat door deze vier stations wordt bediend, herbergt veel van de meest spectaculaire en begeerde attracties van de stad, zoals het Grand Palace, Wat Phra Kaeo (Tempel van de Smaragdgroene Boeddha) en Wat Pho (Tempel van de Liggende Boeddha). De ontwerpen en decoraties van de stations vieren en eren dit en zelfs hun bovengrondse architectuur helpt de gebouwen te laten opgaan in de gemeenschap.

 

Wat Mangkon MRT Station

Hoewel het Hua Lamphong MRT-station op korte loopafstand van Chinatown in Bangkok ligt, bevindt het Wat Mangkon MRT-station aan Charoen Krung Road zich in het hart van Chinatown en dit maakt het perfect voor toeristen die de puls en de schitterende neonlichten van deze beroemde wijk willen ervaren.

Het station is vernoemd naar Wat Mangkon Kamalawat (betekent ‘Draken Lotus Tempel’), de grootste Chinese boeddhistische tempel van de stad en kenmerkt zich door een opvallende en zeer elegante decoratie van rood en goud en een draak-geïnspireerde trap.

 

Wat Mangkon Kamalawat

Wat Mangkon Kamalawat

 

Wat Mangkon Kamalawat ligt op een comfortabele loopafstand van het Wat Mangkon MRT-station. Ook bekend als Wat Leng Nui Yee, is de tempel een centrum van festiviteiten tijdens belangrijke festivals zoals Chinees Nieuwjaar en het Vegetarische Festival en dit zijn inderdaad fantastische tijden om de attractie te bezoeken.

De lage, uitgestrekte structuur van de tempel bevat draken die met een parel spelen op het dak en er zijn verschillende boeddhistische, taoïstische en confuciaanse heiligdommen binnen in te bezichtigen.

Yaowarat Road – Chinatown’s hoofdstraat – is een droom voor fijnproevers en trekt zowel lokale bewoners als toeristen aan met het schitterende aanbod van street food zoals dim sum, noedels, omeletten en nog veel meer lekkers dat ’s avonds wordt aangeboden.

 

Yaowarat Road

Yaowarat Road

 

Yaowarat Road

Yaowarat Road

 

Ook een bezoek waard in Chinatown is Wat Traimit, op slechts een paar minuten lopen van het Hua Lamphong MRT-station. Deze tempel herbergt een massieve gouden zittende Boeddha en is een reguliere pelgrimstocht voor boeddhisten evenals nieuwsgierige toeristen. Op een steenworp afstand van Wat Traimit ligt de Chinatown Gate, die de ingang van dit einde van Chinatown markeert. Deze poort werd gebouwd in 1999 ter gelegenheid van de 72e verjaardag van wijlen Koning Rama IX.

 

Sampheng Lane

Sampheng Lane

 

Ook op loopafstand van het Wat Mangkon MRT-station ligt Sampheng Lane, een rommelige, hectische en leuke Chinatown-markt. In de smalle steeg (serieus, het is ongeveer zo breed als je uitgestrekte armen) zijn er winkels die allerlei artikelen verkopen, van sieraden, schoenen en horloges tot speelgoed, stof en een groot aanbod  aan exotisch voedsel. Als je op zoek bent naar veel mensen en veel goederen die variëren van het Oosterse tot het alledaagse, dan zal Sampheng Lane je niet teleurstellen.

 

Sam Yot MRT Station

Het Sam Yot MRT-station is ingericht met een museumachtige uitstraling, inclusief displays van oude foto’s en tekeningen die wijzen op de historische omgeving van het station, terwijl het station zelf is ontworpen om de lokale straatarchitectuur te weerspiegelen.

 

Reuzenschommel

Reuzenschommel

 

Wat Suthat

Wat Suthat

 

Rommaninat Park

Rommaninat Park

Dit station bevindt zich aan de westelijke rand van Chinatown en Sampheng Lane; deze is met een comfortabele wandeling te bereiken. Rommaninat Park ligt op enkele minuten wandelen ten noorden van het station, terwijl een korte wandeling voorbij het park naar Wat Suthat en de torenhoge rode Reuzenschommel bij de ingang leidt.

Wat Suthat is een van de oudste en meest indrukwekkende tempels van Bangkok, in opdracht van Koning Rama I de Grote en werd voltooid rond het midden van de 19e eeuw tijdens het bewind van Koning Rama III. De tempel beschikt over een elegante kapel, prachtige muurschilderingen en voortreffelijke met de hand gesneden teak houten deurpanelen.

De Reuzenschommel is meer dan 21 meter hoog en een opvallend herkenningspunt in de omgeving. De oorspronkelijke schommel, daterend uit 1784, werd in 2004 vervangen door een nieuwe, vervaardigd van goudkleurig teak.

 

Sanam Chai MRT-station

De prachtige, elegante decoratie van het Sanam Chai MRT-station met zijn bordeaux rode en gouden kleuren en statige zuilen, is een eerbetoon aan het koninklijke erfgoed in de buurt. Het station ligt op ongeveer een kilometer van het spectaculaire Grand Palace, Wat Phra Kaeo (Tempel van de Smaragden Boeddha), met Wat Pho (Tempel van de Liggende Boeddha) langs de route.

 

Museum Siam

Museum Siam

 

Grand Palace

Grand Palace

 

Wat Phra Kaeo

Wat Phra Kaeo

 

Direct voor de deur van het station ligt Museum Siam, dat is gewijd aan de geschiedenis van het Thaise volk, hun cultuur en tradities. Verre van een doorsnee museum, is deze plek vol verrassende en prikkelende displays en tentoonstellingen, waarvan vele interactief zijn.

Bangkok’s beroemdste bezienswaardigheid, het Grand Palace, is het spirituele hart van het Thaise koninkrijk. Meer dan 150 jaar lang was dit het huis van de Thaise koning, het Koninklijk Hof en de administratieve zetel van de regering. Vandaag de dag staat het er schitterend en indrukwekkend bij, en de prachtige architectuur is een lust voor het oog. Geen enkel bezoek aan Bangkok is compleet zonder een bezoek hieraan.

Op het terrein van het Grand Palace ligt Wat Phra Kaeo, een andere must-see voor toeristen en voor Thais, dit is de meest heilige boeddhistische tempel van het koninkrijk. Binnenin staat het zeer vereerde Smaragdgroene Boeddhabeeld genaamd Phra Kaeo Morakot of Phra Buddha Maha Mani Rattana Patimakon, dat is uitgehouwen uit een enkel jadeblok. Andere hoogtepunten zijn een model van Angkor Wat, muurschilderingen die het Ramayana-epos vertellen en de vijf meter hoge Yaksa Tavarnbal of poortwachtersreuzen.

Op ongeveer een halve kilometer van het Sanam Chai MRT-station ligt Wat Pho, een andere van Bangkok’s bekendste tempels en ook bekend als de Tempel van de Liggende Boeddha vanwege de 46 meter lange, met bladgoud bedekte liggende Boeddha die het herbergt. Genaamd Phra Buddha Sai Yat, is dit de 3e grootste liggende Boeddha van Thailand.

Wat Pho was Thailand’s eerste openbare universiteit en staat tegenwoordig bekend als een centrum voor traditionele massage en geneeskunde en wordt algemeen beschouwd als de meest toonaangevende massageschool van het land. Must-sees zijn de vier kapellen met 394 vergulde Boeddhabeelden, de ingewikkelde muurschilderingen die de wandelpaden bedekken en de Epigrafische Archieven van Wat Pho, die in 2011 werden ingeschreven in UNESCO’s Memory of the World Register.

Op korte loopafstand van het Sanam Chai MRT-station in de andere richting ligt Pak Khlong Talat bloemenmarkt, de grootste groothandels- en detailhandelsmarkt voor verse bloemen van de stad. Hoewel het 24 uur per dag open is, is de beste tijd om de markt te zien na middernacht, wanneer het op zijn levendigst is en in de vroege ochtenduren wanneer vrachtwagens vol verse bloemen uit het hele land arriveren en handelaren en winkeliers hun voorraad komen kopen.

 

Itsaraphap MRT Station

Het Itsaraphap MRT-station ligt aan de Thon Buri-zijde van de Chao Phraya-rivier en de decoratie heeft een zwanenthema, als eerbetoon aan het nabijgelegen Wat Hongrattanaram, dat ‘zwaan’ in zijn naam heeft. Dit station is de beste keuze om Wat Arun (Tempel van de Dageraad) te bezoeken, die minder dan een kilometer ten noorden van de Chao Phraya rivier ligt.

Wat Arun

Wat Arun

 

Wat Hongrattanaram

Wat Hongrattanaram

 

Chao Phraya River

Chao Phraya River

 

Wat Arun heeft een ander ontwerp dan andere tempels in Bangkok, met zijn belangrijkste Khmer-stijl toren die een hoogte van ongeveer 66 meter bereikt en versierd is met schelpen en stukjes porselein die glinsteren in het zonlicht. Het is ook een internationaal herkenbare bezienswaardigheid, omdat het als locatie is gebruikt in verschillende Hollywood-films.

Start het gesprek met gelijkgestemden