Alles over de BTS Skytrain

Amazing Thailand

In Bangkok kun je uit verschillende soorten vervoersmiddelen kiezen maar van alle opties is de BTS Skytrain misschien wel de snelste en makkelijkste. De wegen in Bangkok zijn namelijk druk en hectisch waardoor het verkeer bijna altijd vast staat. Hier staan auto’s of bussen (on)geduldig in de file te wachten, terwijl de bovengrondse Skytrain overal langs zoeft!

 

De Skytrain rijdt van 06:30 tot 00:00, maar houd er rekening mee dat de trein tijdens de spitsuren erg druk kan zijn. Veel locals en expats gebruiken dan dit vervoersmiddel om naar hun werk te gaan. De spitsuren zijn tussen 07:00 – 09:00 en 16:00 – 19:00. Een kaartje kopen kan bij de kaartautomaat of bij de kassa van ieder station. Zorg ervoor dat je altijd losgeld bij je hebt, want de automaten nemen alleen munten van 5 en 10 baht aan. Heb je geen losgeld op zak, dan kan je altijd snel een snack of een flesje water kopen op het station om te wisselen.

 

Article photo

Voor je ticket betaal je per halte, daarom moet je van te voren aangeven naar welk station je reis gaat. Reken gemiddeld voor een ticket op zo’n 15 tot 58 baht. Zodra het vervoersbewijs binnen is kun je naar de entreepoorten lopen, deze werken nét iets anders dan in Nederland. Stop je ticket in de machine, loop door de poort en pak aan de andere kant het ticket weer terug. Neem deze wel weer mee, want je hebt hem later nog nodig om het station uit te komen.

 

Er zijn twee lijnen beschikbaar: de Silom Line en de Sukhumvit Line. Vanaf deze lijnen kun je ook overstappen op de MRT (ondergrondse metro) en de Airport Rail Link. De laatstgenoemde lijn brengt je van en naar de internationale luchthaven (Suvarnabhumi Airport) van Bangkok.

 

Ben je in Bangkok en vind je het fijner om face-to-face informatie te krijgen? Bij de stations Phaya Thai en Saphan Taksin vind je twee helpdesks. Werknemers kunnen hier vloeiend Engels waardoor je makkelijk meer reisadvies kunt opvragen. De laatste tip: de BTS Skytrain is voorzien van een goede airco, dus een vestje of jas is daarom geen overbodige luxe als je lang stuk moet reizen!

 

Article photo

Start het gesprek met gelijkgestemden