Twee betoverende provincies in Noord-Thailand!

Amazing Thailand

Mae Hong Son 

In het noordwesten van Thailand vind je Mae Hong Son. Deze stad staat ook wel bekend als ‘de stad van drie nevelen’. Deze bijnaam heeft Mae Hong Son te danken aan de mist die hier vaak hangt door haar ligging tussen de bergen. Voorheen was deze plek voor iedereen moeilijk te bereiken, maar gelukkig gaat er sinds 1968 een verharde weg naartoe! De Mae Hong Son Loop is een prachtige route die vanaf Chiang Mai naar de stad loopt. De beste en leukste manier om deze route af te leggen is met een eigen gehuurde auto; op deze manier kan je onderweg uitstappen en je laten verrassen door al het moois wat deze route te bieden heeft. Eenmaal in Mae Hong Son aangekomen? Dan kan je gaan genieten van een heerlijke combinatie tussen rust, natuur en cultuur. 

Article photo

Mae Hong Son ligt op de grens van Myanmar, hierdoor zie je op bepaalde vlakken een samensmelting van culturen. Bovenaan de Doi Khon Mu berg vind je Wat Phra That Doi Kong Mu, een prachtige tempel uit 1860 in Birmese stijl. Deze heuvel is ook de perfecte locatie om naar de zonsop- en zonsondergang te kijken. Het heeft namelijk uitzicht op Chong Kham meer de vallei van Pai en de bossen van Myanmar!

Article photo

Uthai Thani

De volgende betoverende provincie is Uthai Thani. Dit is een prachtig plaatsje in Noord-Thailand waar water een hele belangrijke rol speelt. Neem de Sakae Krang, op deze rivier wonen veel mensen op gekleurde en houten vloten. Deze rivier biedt niet alleen een plek om te wonen, maar de inwoners van Uthai Thani gebruiken de wateren ook als plek om pandanus planten te verbouwen en vissen te vangen. Als jij Uthai Thani wilt bezoeken kan je op deze rivier een mooie tocht maken en het leven van de inwoners bewonderen vanaf het water. 

Article photo

Uthai Thani heeft nog veel meer te bieden, zoals de bijzondere Wat Tha Sung. In deze tempel vind je niet de standaard decoratie, maar veel glinsterende spiegels. Overal waar je kijkt vonkelen stukjes in het daglicht, dit geeft een prachtig gezicht. Deze tempel is open voor bezoekers en de entree is gratis!

Article photo

Start het gesprek met gelijkgestemden