Thailand heropent 3 extra Sandbox-bestemmingen

Amazing Thailand

7 januari 2022 – Het Administratief Centrum voor het Beheer van Covid-19 (CCSA) heeft een aantal versoepelingen voor internationale aankomsten in Thailand goedgekeurd. Vanaf 11 januari worden naast Phuket nu ook 3 extra Sandbox-bestemmingen heropent: Krabi, Phang-Nga en Surat Thani.

 

Sandbox-programma beschikbaar voor 4 bestemmingen
Vanaf 11 januari 2022 kunnen reizigers naar Thailand reizen als onderdeel van het Sandbox-programma en ervoor kiezen om hun verplichte zevendaagse verblijf door te brengen in Krabi, Phang-Na, Phuket of Surat Thani (alleen Koh Samui, Ko Phangan en Koh Tao).

Alle reizigers moeten ervoor zorgen dat ze aan alle voorwaarden voldoen voordat ze de Sandbox Thailand Pass aanvragen. Dat betekent dat je in het bezit moet zijn van een vaccinatiecertificaat, negatief RT-PCR-testresultaat voor aankomst, 7 nachten vooruitbetaalde accommodatie in een goedgekeurd SHA Extra+ hotel moet verblijven, vooruitbetaalde RT-PCR-tests voor het verblijf in Thailand en een verzekeringspolis met een dekking van niet minder dan $50.000.

Reizigers moeten ten minste de eerste 7 nachten op een Sandbox-bestemming verblijven als ze van plan zijn hun reis voort te zetten naar andere bestemmingen in het land. Bij een verblijf van minder dan 7 nachten dient de reiziger Thailand direct te verlaten naar een ander land.

 

Nieuwe TEST & GO Thailand Pass-aanvragen zijn tot nader order nog steeds opgeschort
De tijdelijke opschorting van het Thailand Pass-systeem voor nieuwe registraties onder de Quarantaine Vrijstelling (TEST & GO) blijft gehandhaafd. De toegangsmaatregelen voor reizigers die hun Thailand Pass QR-code vóór 22 december 2021 hebben verkregen worden momenteel beoordeeld door de CCSA. Daarnaast kunnen reizigers die momenteel van plan zijn naar Thailand te komen de Thailand Pass aanvragen onder het Sandbox-programma of de alternatieve quarantaine.

 

Wil je meer weten over de toegangseisen voor het Sandbox-programma? Lees onze andere blog aan welke vereisten je moet voldoen.

Heb je aan de hand van dit artikel nog meer vragen? Neem dan contact op met onze hulplijn (in Engels):
T. +33 (0) 1 53 53 47 00
E. info@tourismethai.fr

Royal Thai Embassy in Den Haag
T. (+31-70) 3450766
E. consular@thaiembassy.nl

Start het gesprek met gelijkgestemden