het Europese nieuwjaar vieren in Thailand

Amazing Thailand

We zitten alweer in de laatste week van de decembermaand en we zijn de dagen aan het aftellen tot 2022. Op oudjaarsdag worden alle oliebollen, champagnes en sterretjes verzameld om klokslag 00:00 uur met familie en/of vrienden te proosten op het nieuwe jaar! Weet je al wat jouw nieuwe voornemens zijn voor komend jaar?

 

Een van jouw voornemens zou kunnen zijn om volgend jaar oud en nieuw in Thailand te willen vieren. En dat snappen wij goed! Thailand heeft een divers cultuur en kent hierdoor meerdere nieuwjaarsvieringen. Op chronologische volgorde zijn dat: Europees nieuwjaar, Chinees maan nieuwjaar en Thais nieuwjaar ‘Songkran’. We vertellen je in deze blog meer over wat je kunt verwachten van Thailand met het Europese nieuwjaar!

 

Al zo’n 70 jaar lang wordt het Europese nieuwjaar in Thailand gevierd van 31 december tot 1 januari. Deze datum valt midden in het hoogtepunt van het toeristenseizoen in Thailand. Je kunt tijdens deze periode zeker te maken krijgen met grote aantallen mensen. Tijdens deze feestdag worden er op verschillende plekken evenementen gehouden en in grote steden zoals Pattaya of Bangkok komen er tienduizenden tot wel honderdduizenden mensen bij elkaar. Er wordt op verschillende plekken live muziek gespeeld, optredens georganiseerd en natuurlijk vuurwerk afgestoken.

 

Het Europese nieuwjaar is een feestdag dat niet uitgebreid wordt gevierd door de Thai. Het is voor men gebruikelijk om de avond op oudjaarsdag naar de kerk te gaan, offers te brengen aan monniken en goede daden te verrichten. Daarnaast hebben Thaise mensen de gewoonte om zich met het nieuwe jaar om te kleden, omdat ze geloven dat dit hun geluk zal brengen in het nieuwe jaar. Verder starten openbare evenementen op oudjaarsdag tussen 18:00 uur en 19:00 uur en eindigen om middernacht met vuurwerk.

 

Wij zijn van mening dat je het Europese nieuwjaar het beste kunt vieren in Bangkok. Waarom? Lees snel de tips hieronder:

  • Cruise over de Chao Phraya Rivier: Geniet van een Thais 10-gangen diner terwijl je langs verschillende highlights vaart in de stad, zoals Grand Palace en Wat Arun. Tijdens deze tocht kun je vanaf het water genieten van een prachtig vuurwerkshow.
  • CentralWorld: Dit is de Times Square van Bangkok. Hier kun je genieten van optredens (van bekende artiesten), live bands en vuurwerk samen met ongeveer 500.000 mensen. Echt een feest dus!
  • Nachtmarkt Asiatique: Op deze plek verzamelen iets minder mensen dan bij CentralWorld, maar hier kun je ook genieten van optredens, live muziek en een grote vuurwerkshow. Daarnaast zijn er verschillende restaurants op de nachtmarkt die speciale diners aanbieden die het proberen waard zijn.

 

Start het gesprek met gelijkgestemden