Must-try street food in Bangkok

Amazing Thailand

1. Pad thai

Pad Thai is misschien wel het bekendste gerecht van Thailand. Het dus ook echt onmogelijk om door Thailand te reizen zonder dit geweldige gerecht te proberen! Overal op straat zie je kraampjes met gloeiend hete wokpannen waaruit deze rijstnoedels met onder andere taugé, wortels, pindaatjes, ei, lente-ui en vissaus getoverd wordt. Helaas is dit ook meteen een gerecht dat vanwege de bekendheid het meest ‘misbruikt’ wordt en dus niet overal even lekker is. Een goede Pad Thai is glanzend bruin, kleeft niet en wordt geserveerd met een limoentje. Daarnaast is het natuurlijk ook aan te raden om er eentje te halen op een plek waar de Thai zelf ook eten!

 

Gerelateerde afbeelding

 

 2. Mango sticky rice (Khao Niaow Ma Muan)

Zoet, kleverig en onweerstaanbaar lekker: Mango Sticky Rice is zonder twijfel het lekkerste en bekendste Thaise toetje! Ook dit gerecht is op elke hoek van de straat wel te vinden. Het heerlijke gerecht wordt gemaakt van witte kleefrijst die gekookt is in een siroop van kokosmelk en suiker en het wordt daarna geserveerd met mango en sesamzaadjes. Niet alleen lekker als toetje, maar ook als tussendoortje (;

 

Afbeeldingsresultaat voor mango sticky rice street food

3. Banana roti

Hou je van zoet? Dan moet je zeker dit heerlijke bananenpannenkoekje proberen! Overal op straat kom je kraampjes tegen met ‘banana pancake’ of ‘roti’, die je naar smaak kunt beleggen met bijvoorbeeld nutella en/of gecondenseerde melk. Smullen!

 

Afbeeldingsresultaat voor banana roti street food

4. Green Curry (Kaeng Khiao Wan)

Een grote kom kruidige Green Curry is altijd een goed idee! De groene kleur van dit gerecht is afkomstig van de groene chilipepers die in de kruidenpasta zitten. Voor de rest is deze kom gevuld met kokosmelk, Thaise (groene) aubergines, vissaus, vlees of visballetjes en palmsuiker. Ondanks de vele pepertjes is deze curry een stuk milder dan de rode curry’s, zoals Tom Yam. Lekker met gestoomde rijst of Thaise roti om te dippen.

 

Gerelateerde afbeelding

 

5. Som Tam (Papaya salad)

Papaya klinkt misschien een beetje raar als je er voor het eerst van hoort, maar dat is het zeker niet! De combinatie van zoet en zuur, met verrassend lekkere groene papaya, stukjes tomaat, sperzieboon, pindaatjes en gedroogde garnalen is werkelijk heerlijk. Gelukkig is het niet moeilijk om een Som Tam kraampje te herkennen: zie je een grote berg tomaten, wortels, papaya’s, lange slierten sperziebonen en een enorme vijzel? Dan weet je dat je goed zit!

 

Afbeeldingsresultaat voor som tam bangkok

 

Bonus: voor de echte daredevils zijn er ook een hoop vreemde snacks te vinden op de straten van Bangkok. Denk hierbij aan gefrituurde insecten of zelfs schorpioenen. Het schijnt dat zo’n schorpioen gewoon naar een verbrande chicken wing smaakt, maar of dat ook echt zo is, daar zou je toch echt zelf achter moeten komen! (;

 

Bron: TipsThailand

Start het gesprek met gelijkgestemden