Reisgids Koh Chang

Amazing Thailand

Voor de kust van Cambodja ligt het eiland Koh Chang. Met 40 kilometer lang en 16 kilometer breed is het op Phuket na het grootste eiland van Thailand. Voorheen was dit een echt backpackers eiland, maar ondertussen hebben meerdere reizigers dit pareltje ontdekt en zijn er veel hotels en reisbureaus bijgekomen. Hierdoor kan het druk zijn, maar er hangt nog steeds een relaxte sfeer. Je kan op Koh Chang genieten van een prachtige onderwaterwereld, azuurblauw water en in het binnenland van het eiland is bedekt met jungle! 

 

3 to do’s 

1. Wandelen in het Mu Koh Chang National Park

Koh Chang heeft prachtige natuur en het is daarom een van de weinige Thaise eilanden waar je een trekking kunt maken. Een uitgelezen plek om te wandelen is in Mu Koh Chang National Park. Wil je wandelen met een doel in het vooruitzicht? Zet je zinnen dan op de Mu Koh Chang National Park View Point, het is een behoorlijke klim maar eenmaal boven mag je genieten van een spectaculair uitzicht op Koh Chang en de nabijgelegen eilanden. Kleine tip, als je vroeg vertrekt valt de temperatuur nog mee en is de klim minder zwaar. Ook is het handig om genoeg water mee te nemen. 

Article photo

2. Bezoek de mooiste stranden

Koh Chang heeft meerdere stranden en de grootste is Klong Prao Beach, loop hier over een prachtig wit zandstrand of boek een overnachting bij een van de high-end resorts die op het strand uitkijken. Een andere aanrader is Lonely Beach, de accommodaties op dit strand zijn een stuk lager geprijsd en vooral in de avonden is het hier erg gezellig. Wil je een rustiger strand? Bezoek dan de oostkust van Koh Chang, hier zijn de stranden smaller en zijn minder druk. Breng een aantal snacks en blikjes frisdrank mee en geniet van een lekker dagje op bijvoorbeeld Long Beach. 

 

3. Bezoek de Klong Plu Waterval

Klong Plu is de mooiste waterval van het eiland en mag je zeker niet missen. Hij is dagelijk van 09:00 tot 17:00 open en is gelukkig te voet makkelijk te bereiken. Vanaf de ingang lopen er duidelijke paden en trappen naar de waterval en de wandeling duurt ongeveer 15 minuten. Als je meer tijd hebt en op groter avontuur wilt, kun je ook de Canopy Route nemen. Deze brengt je naar de waterval door het regenwoud.

Article photo

Beste reistijd Koh Chang

Van november tot maart is het op Koh Chang hoogseizoen. De weersomstandigheden zijn met 31 graden en weinig neerslag perfect, maar de accommodaties kunnen hierdoor ook erg druk zijn. Het is daarom verstandig om voor deze periode van te voren te reserveren. Tussen mei en november is het op Koh Chang rustiger aangezien er dan veel regen valt. Van alle eilanden in Thailand, valt in Koh Chang de meeste regen vooral in september. Gelukkig zijn de buien in Thailand maar kort en zitten er nog genoeg mooie dagen tussen. 

 

Hoe kom je er?

Koh Chang heeft geen eigen vliegveld dus je kunt hier alleen naartoe met de boot. De meeste boten vertrekken vanaf de Laem Ngop-pier. Deze rit duurt ongeveer drie kwartier en kost €2 voor een enkele reis. Vanuit Bangkok vertrekken rechtstreekse bussen naar de Laem Ngop-pier, deze busrit duurt circa vijf uur, maar als je korter wilt reizen is het ook mogelijk om een vlucht naar Trat Airport te boeken. Vanaf vliegveld is het nog een half uur rijden naar de pier. 

Ontdek Thailand op deze mooie locaties

Thailand, officieel het Koninkrijk Thailand, is een koninkrijk in Zuidoost-Azië. Het land staat ook wel bekend als ‘het land van de glimlach’ aangezien de Thai erg vriendelijk zijn. Maar liefst 97% van de bevolking is boeddhistisch. Daarom zijn er in Thailand veel tempels te bewonderen.

Thailand is groot en divers en heeft voor iedereen iets te bieden. Zo zijn er parelwitte stranden op Koh Lanta, indrukwekkende rotsformaties in Khao Sok National Park, een prachtig berglandschap in Chiang Mai en betoverende tempels en de heerlijkste streetfood in Bangkok. Ontdek Thailand en haar mooiste bestemmingen met behulp van de landkaart hiernaast.