Chanthaburi

Amazing Thailand

Chanthaburi, de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Deze provincie grenst in het oosten aan Cambodja. Chanthaburi werd aan het einde van de 19e eeuw bezet door de Fransen. Hun invloed is in de stad Chanthaburi terug te zien in de architectuur van veel gebouwen, waaronder de grootste katholieke kathedraal in Thailand. Deze kathedraal is tot op heden in gebruik voor een groot deel van de christelijke bevolking. Dit zijn voornamelijk etnische Vietnamezen, die in de 20e eeuw naar Thailand migreerden.

 

Wat Thong Tua is een tempel waar een 100 jaar oude pagode staat. Deze tempel is een plek waar antiek en oude soorten metselwerk  in Thalaboriwat-stijl worden bewaard. Verder staat de Sri Chan-weg bekend als de Gem Road voor het verhandelen van edelstenen en sieraden. Het is een van de grote edelsteenmarkten in Thailand.

 

Elk jaar van januari tot maart gaan mensen op pad om de voetafdruk van Boeddha te aanbidden op de berg in het Khao Khitchakhut nationaal park. Het is een populaire pelgrimsoord voor Thaise boeddhisten om hun geduld te oefenen en je geest tot rust te laten komen. 

 

Als je naar een frisse en koele plek wilt gaan, moet je naar Pliew Waterfall gaan. Het is een waterval van 3 niveaus met een bak met koel en helder water. Je kunt daar genieten van het voeren van grotvissen. Trok Nong Waterfall is een prachtige waterval waar de rivier het hele jaar door stroomt. Voor de echte avonturiers is er ook een camping waar je kunt overnachten.

Ontdek Thailand op deze mooie locaties

Thailand, officieel het Koninkrijk Thailand, is een koninkrijk in Zuidoost-Azië. Het land staat ook wel bekend als ‘het land van de glimlach’ aangezien de Thai erg vriendelijk zijn. Maar liefst 97% van de bevolking is boeddhistisch. Daarom zijn er in Thailand veel tempels te bewonderen.

Thailand is groot en divers en heeft voor iedereen iets te bieden. Zo zijn er parelwitte stranden op Koh Lanta, indrukwekkende rotsformaties in Khao Sok National Park, een prachtig berglandschap in Chiang Mai en betoverende tempels en de heerlijkste streetfood in Bangkok. Ontdek Thailand en haar mooiste bestemmingen met behulp van de landkaart hiernaast.