Filmlocaties in Thailand

Amazing Thailand

Thailand is niet alleen bij toeristen een geliefde bestemming, ook de filmindustrie gebruikt de paradijselijke stranden en groene jungle maar wat graag als achtergrond voor hun verhalen. We zetten de meest bekende locaties voor je op een rijtje, zodat jij je tijdens je vakantie een echte Hollywood ster kan voelen. Camera, lichten, actie!

 

The Man With the Golden Gun (1974)
Deze James Bond film (met Roger Moore als 007) is op verschillende plekken in Thailand gefilmd. Zo kun je Ratchadamnoen Road in Bangkok herkennen en dineert Bond in het weelderige Mandarin Oriental Hotel met bondgirl Mary Goodnight. Verreweg de bekendste plek in de film is echter Phang Nga Bay in Phuket, met het unieke eiland Khao Phing Gan, dat inmiddels ook wel bekend staat als ‘James Bond eiland’.

 

The Beach (2002)
Dit lijstje zou natuurlijk niet compleet zijn zonder de film die massa’s toeristen naar Thailand trok: The Beach. Leonardo DiCaprio probeert zijn saaie bestaan te ontvluchten, op zoek naar het paradijs. Geheel begrijpelijk vindt hij het op Maya beach op het eiland Phi Phi Leh, vlakbij Phuket. Ook kun je backpackers walhalla Khao San Road in Bangkok spotten.

 

Bridget Jones: The Edge of Reason (2004)
In het tweede deel van de trilogie reist Bridget (Renee Zellweger) samen met Daniel Cleaver (Hugh Grant) naar Thailand om een reisprogramma te maken. Onder andere Chinatown en de Golden Temple Buddha in Bangkok komen voorbij, Koh Panyi in Phang Nga Bay en Naiyang Beach, één van de mooiste stranden in Phuket!

 

The Railway Man (2013)
In dit waargebeurde verhaal speelt Colin Firth de rol van Eric Lomax, een voormalig legerofficier, die als oorlogsgevangene werd gedwongen te werken aan de Birma-spoorlijn (ook wel de Dodenspoorlijn). Wanneer Lomax hoort dat de man die hem gemarteld heeft nog leeft, besluit hij hem te zoeken in Kanchanaburi. In deze film zie je dan ook de Brug over de Kwai (onderdeel van de Birma-spoorlijn). Uniek, want zelfs de film ‘Bridge over the River Kwai’ werd hier niet gefilmd!

 

Star Wars III- Revenge of the Sith (2005)
Een onverwachte toevoeging aan dit lijstje, maar zodra je het gespot hebt blijft het je opvallen: Star Wars is namelijk deels gefilmd in Thailand! De Battle of Kashyyyk vindt plaats in Phang Nga Bay. (Ja, dezelfde plek als James Bond eiland!) Er werd veel gefilmd in deze baai, tussen Krabi en Phuket.

Start het gesprek met gelijkgestemden