Drie dingen die je écht moet zien in Chiang Rai

Amazing Thailand

Tempels, natuur, eten, Chiang Rai heeft het allemaal! Chiang Rai is een diverse en prachtige regio waar veel te doen en te zien is. Om ergens te beginnen, geven wij je alvast een paar tips over plekken die je in ieder geval niet kunt missen!

 

1. De witte tempel: Wat Rong Khun

Oke, laat één ding duidelijk zijn: de hemels witte tempel van Chiang Rai moet je gewoonweg met eigen ogen zien. Thailand heeft duizenden tempels, maar deze is uniek. Het is onbeschrijfelijk mooi hoe de witte tempel afsteekt tegen de strakblauwe lucht.

En wat te denken van de details; die zijn tot in de perfectie uitgewerkt, maar ook uiterst bizar met doodskoppen, graaiende handen en het contrast tussen de hemel en de hel. En mocht je deze tempel ook gaan bezoeken, beloof ons dan één ding. Zorg dat je niet gebonden bent aan een tour waarbij je hooguit dertig minuten mag rondkijken op het drukste tijdstip van de dag.

Pak de pendelbus vanuit het centrum of regel privé vervoer in de vorm van een scooter, huurauto of privé chauffeur, zodat je alle tijd kunt nemen en rustig kunt rondkijken. 

 

 

2. The Golden Triangle

Het drielandenpunt, met Thailand, Myanmar en Laos, is zowel wereldberoemd als berucht. Hier vond tientallen jaren geleden de (bloedige) opiumhandel plaats. In de groene bergen van The Golden Triangle werd namelijk papaver geteeld waar opium uit werd gewonnen. Opium is de grondstof voor onder andere morfine, heroïne en codeïne.

Tegenwoordig hebben de opiumvelden in de Chiang Rai provincie plaats gemaakt voor koffie-, thee- en bloemplantages waar we je later in dit blog nog meer over vertellen.

Als je het drielandenpunt bezoekt dan raden we zeker aan om een longtailboot te huren voor een boottocht over de Mekong rivier. Ook bevelen we een bezoekje aan het museum House of Opiumaan (op loopafstand van de gouden Boeddha bij de Mekong rivier). Zo krijg je in een korte tijd mee wat zich hier heeft afgespeeld.

 

 

3. Doi Tung – Mae Fah Luang Tuinen

Toen de opiumhandel in de Golden Triangle werd platgelegd, startte Princess Srinagarindra een project om de lokale inwoners een nieuwe bron van inkomsten te geven. De Mae Fah Luang Foundation werd opgericht in 1972 en leerde de inwoners om de landbouwgronden te gebruiken voor het kweken van bloemen en planten in plaats van opium.

Tegenwoordig kun je uitgebreid rondlopen door de perfect onderhouden bloementuinen van de Mae Fah Luang Garden. Ook kun je de Royal Villa bekijken waar de Princess Mother in de Thaise winter woonde. En bezoek ook de spectaculaire Doi Tung Tree Top Walk waar je tussen de boomtoppen kunt lopen. De entree voor de tuinen en de royal villa bedraagt ieder 90 baht. De tree top walk kost 200 baht.

 

 

Bron: Tips Thailand. Op deze website vind je nog veel meer over Chiang Rai én natuurlijk over de rest van ons favoriete land!

Start het gesprek met gelijkgestemden