De Bua Tong ‘Sticky’ Waterval: net even wat anders

Amazing Thailand

Op een uurtje motorrijden vanaf Chiang Mai ligt de Bua Tong ‘’Sticky’’ waterval, een verborgen pareltje van de regio. Omdat de waterval een beetje off the beaten track is, zul je hier niet snel een massa toeristen aantreffen en kun je dus rustig de omgeving ontdekken!

De Sticky waterval heeft zijn naam te danken aan de stenen die er onder het water liggen, deze zijn namelijk niet glibberig, maar eerder plakkerig waardoor je zelfs op blote voeten een prima grip hebt. Dit betekent dat je hier, in tegenstelling tot bij de meeste watervallen, zonder enige moeite kunt klimmen, tegen de stroom in kunt lopen, dansen, noem maar op.

De waterval bestaat uit drie niveaus en je komt aan bij niveau één. Hier kun je het pad naar het laatste niveau aflopen, je spullen neerzetten en gaan alles gaan verkennen (of weer terug naar boven klimmen!).

Als je de waterval helemaal hebt veroverd, kun je ook ongeveer 100 meter verderop de mysterieuze Nam Phu Jedsee bron bezoeken. Dit is een kolkende, helderblauwe bron die op een mooie plek in de jungle ligt. Vanaf de bron kun je ook nog eens doorlopen naar het viewpoint om de jungletrip af te sluiten met een panoramisch uitzicht van de prachtige omgeving.

 

 

Nog wat verdere informatie en tips:

  • – De waterval ligt in het Si Lanna National Park, deze is geopend van 06:00 tot 18:00 uur.

  • – Entree is gratis, maar een donatie wordt gewaardeerd.

  • – Bij de ingang van het park zijn schone toiletten en een aantal winkeltjes waar je snacks en drinken kunt kopen.

  • – Neem het volgende mee: een handdoek, (bad)kleding die nat mag worden, extra setje droge kleding, voldoende briefgeld.

  • – Laat je portemonnee, paspoort en andere waardevolle spullen thuis.

 

Veel plezier met het klimmen en geniet van een dagje in de ongerepte Thaise jungle!

Start het gesprek met gelijkgestemden