Amazing Ayutthaya

Amazing Thailand

Lees hieronder de belangrijkste culturele hoogtepunten in Ayutthaya!

 

Wat Yai Chai Mongkon

Een van de meest populaire en best bewaarde tempels Ayutthaya is Wat Yai Chai Mongkon in het zuidoosten van de historische stad. Je kunt de steile trappen beklimmen voor een prachtig uitzicht over de stad. Er zijn rijen van de beroemde Boeddha beelden in de Sukhothai stijl aan de voet van de chedi, die rond 1357 werd gebouwd door koning U-Thong. Vergeet niet om de tempel terrein te verkennen (met name de liggende Boeddha!).

1

 

Wat Chaiwatthanaram

Dit is een van de bekendste tempels in het Ayutthaya Historical Park en was één van de Koninklijke tempels waar de koningen ceremonies uitvoerden. Groot en imposant, de tempel is in de Khmer-stijl en de centrale prang is 35 meter hoog en vertegenwoordigt de mythische berg Meru.

2

 

Wat Phra Sri Sanphet

Misschien wel de grootste en fraaiste tempel in Ayutthaya en zeker de belangrijkste qua geschiedenis. Deze tempel werd vroeger alleen gebruikt voor leden van de Koninklijke familie. Helaas beschadigde de tempel in grote mate na de val van Ayutthaya in 1767, maar haar schoonheid was zo legendarisch dat de tempel diende als model voor de glorieuze tempel van de Emerald Buddha in Bangkok.

wat_prasri_sanphet

 

Wat Maha That

Natuurlijk komen veel toeristen maar met één doel naar Ayutthaya en dat is een foto met het meest beroemde Boeddhabeeld van de stad. Dit elegante hoofd van Boeddha is een levend onderdeel van het landschap geworden, dankzij de wortels en takken van de Bhodi boom die het beld hebben omarmd. Maar het is zeker de moeite waard om verder te kijken als je bij Wat Maha That bent, want het is een van de belangrijkste en oudste tempels (uit 1374!). Als je heel goed kijkt, kun je zelfs eeuwenoude muurschilderingen zien.

1280px-wat_mahathat_ayutthaya

 

Start het gesprek met gelijkgestemden