4 highlights in Loei!

Amazing Thailand

Ontdek de romantische, natuurlijke schoonheid van Loei en geniet van de koele lucht!We delen 4 highlights die je als Thailand fan niet wil overslaan.

Chiang Khan

Wanneer je deze stad binnenkomt – een cluster van oude, houten huizen aan de oever van de rivier de Mekong –, lijkt net net alsof je 30 jaar terug in de tijd stapt. De inwoners van deze stad hebben veel van hun traditionele gewoonten weten te behouden. Vroeg in de morgen staan de inwoners dan bijvoorbeeld voor hun houden en houden kleine mandjes vast met een aalmoes voor de lokale monniken.

chiang_khan_street

Foto: Green Wood Travel

 

Phu Thok: de zee van mist

Slechts 15 minuten van de houten huisjes bij Chiang Khan vind je de prachtige ‘zee van mist’ boven Mae Nam Khong, welke de grens tussen Thailand en Laos markeert. Mocht je dit serene spektakel willen bewonderen, dan kun je het beste tijdens het regen- en winterseizoen gaan.

Schermafbeelding 2017-01-24 om 16.15.30

Foto: Anucha Petchagun

 

Phu Kradueng National Park

Voor wandelaars is dit een legendarische plek. Na een steile klim van 9 kilometer naar de hoogste top van 1.316 meter, loop je nog 2 kilometer in het donker. Je wordt echter beloond met een prachtige zonsopkomst bij Pha Nok Ann.

phu_0

Foto: Otakesang photograph/ Phu Kradueng Facebook

 

Phu Ruea National Park

De Phu Rhue berg is vernoemd naar zijn vorm, namelijk dat van een boot. De berg is versierd met wilde rozen en orchideeen en bloeien het hele jaar door in de koele lucht. Tijdens winternachten kan de temperatuur dalen tot onder 0 graden. Een prachtig gezicht, want de vorst op het gras fonkelt als diamanten. Onvergetelijk!

phurua4731

Foto: TAT

 

Heb jij nog leuke tips voor Loei? Laat het ons hieronder weten!

Start het gesprek met gelijkgestemden