In Thailand kan je heerlijk eten en één van de meest bekende en lekkerste gerechten is de Thaise groene curry. Zeker voor degene die van pittig eten houden, is dit recept een must try! Heb je aankomende weekend wat extra tijd over? Verras dan je vrienden of familie met een dampende pan curry met huisgemaakte currypasta
Porties: 6
Bereidingstijd: 50 minuten
Ingrediënten
- 750 gram kipfiletblokjes
- Arachideolie
- 400 gram gemengde oosterse paddenstoelen
- 400 g kokosmelk
- 1 biologisch kippenbouillonblokje
- 6 kaffir limoenblaadjes
- 200 gram peultjes
- ½ bosje verse Thaise basilicum
- 2 limoenen
Currypasta
- 4 knoflookteentjes
- 2 sjalotten
- 5 cm lang stukje gember
- 2 citroengrasstengels
- 4 groene pepers
- 1 theelepel gemalen komijn
- ½ bosje vers koriander
- 2 eetlepels vissaus
Bereidingswijze
- Om de currypasta te maken: Pel en snij de knoflookteentjes, sjalotten en gember in stukjes en plaats in een keukenmachine of blender.
- Snijd het citroengras bij; verwijder de taaie buitenste bladeren en voeg ze toe aan de keukenmachine/blender. Snijd en voeg de pepers toe, samen met de komijn en de helft van de koriander (stelen en al). Blend totdat ze fijngesneden zijn, voeg de vissaus toe en blend opnieuw.
- Snijd de kip in reepjes van 2,5 cm. Verwarm 1 eetlepel olie in een grote pan op een matig vuur, voeg de kip toe en bak gedurende 5 tot 7 minuten, of tot ze net goudbruin zijn, leg ze daarna op een bord.
- Snijd de champignons in gelijke stukken. Zet de pan terug op middelhoog vuur , voeg de champignons toe en bak 4 tot 5 minuten, of tot ze goudbruin zijn. Leg ze daarna op een bord.
- Zet het vuur laag tot medium laag en voeg currypasta toe gedurende 4 tot 5 minuten, af en toe roeren.
- Giet de kokosmelk erbij in de pan, verbrokkel het bouillonblokje en voeg het samen met de limoenblaadjes toe. Draai het vuur aan en laat het zachtjes aan de kook komen en laat het 10 minuten sudderen.
- Roer de kip en champignons door de saus , zet het vuur laag en kook nog 5 minuten. Voeg de peultjes toe voor de laatste 2 minuten.
- Breng zorgvuldig op smaak met zout en peper. Snijd en roer de basilicumblaadjes en de overgebleven koriander bladeren erdoorheen. Serveer met een stukje limoen en gestoomde witte rijst.
Heb jij al zin gekregen om dit gerecht te maken? Wij wel!
Enjoy!
In Thailand kan je heerlijk eten en één van de meest bekende en lekkerste gerechten is de Thaise groene curry. Zeker voor degene die van pittig eten houden, is dit recept een must try! Heb je aankomende weekend wat extra tijd over? Verras dan je vrienden of familie met een dampende pan curry met huisgemaakte currypasta
Porties: 6
Bereidingstijd: 50 minuten
Ingrediënten
- 750 gram kipfiletblokjes
- Arachideolie
- 400 gram gemengde oosterse paddenstoelen
- 400 g kokosmelk
- 1 biologisch kippenbouillonblokje
- 6 kaffir limoenblaadjes
- 200 gram peultjes
- ½ bosje verse Thaise basilicum
- 2 limoenen
Currypasta
- 4 knoflookteentjes
- 2 sjalotten
- 5 cm lang stukje gember
- 2 citroengrasstengels
- 4 groene pepers
- 1 theelepel gemalen komijn
- ½ bosje vers koriander
- 2 eetlepels vissaus
Bereidingswijze
- Om de currypasta te maken: Pel en snij de knoflookteentjes, sjalotten en gember in stukjes en plaats in een keukenmachine of blender.
- Snijd het citroengras bij; verwijder de taaie buitenste bladeren en voeg ze toe aan de keukenmachine/blender. Snijd en voeg de pepers toe, samen met de komijn en de helft van de koriander (stelen en al). Blend totdat ze fijngesneden zijn, voeg de vissaus toe en blend opnieuw.
- Snijd de kip in reepjes van 2,5 cm. Verwarm 1 eetlepel olie in een grote pan op een matig vuur, voeg de kip toe en bak gedurende 5 tot 7 minuten, of tot ze net goudbruin zijn, leg ze daarna op een bord.
- Snijd de champignons in gelijke stukken. Zet de pan terug op middelhoog vuur , voeg de champignons toe en bak 4 tot 5 minuten, of tot ze goudbruin zijn. Leg ze daarna op een bord.
- Zet het vuur laag tot medium laag en voeg currypasta toe gedurende 4 tot 5 minuten, af en toe roeren.
- Giet de kokosmelk erbij in de pan, verbrokkel het bouillonblokje en voeg het samen met de limoenblaadjes toe. Draai het vuur aan en laat het zachtjes aan de kook komen en laat het 10 minuten sudderen.
- Roer de kip en champignons door de saus , zet het vuur laag en kook nog 5 minuten. Voeg de peultjes toe voor de laatste 2 minuten.
- Breng zorgvuldig op smaak met zout en peper. Snijd en roer de basilicumblaadjes en de overgebleven koriander bladeren erdoorheen. Serveer met een stukje limoen en gestoomde witte rijst.
Heb jij al zin gekregen om dit gerecht te maken? Wij wel!
Enjoy!