Bijzondere plekken in Thailand om bij weg te dromen

Amazing Thailand

Voorlopig zit een (verre) mooie reis er niet in. Daarom nemen we je graag mee naar een paar bijzondere plekken in het wonderschone Thailand – ‘het land van de glimlach’. Om nu bij weg te dromen en later – wanneer het weer kan – te bezoeken voor een tropische retraite.

 

Mooie stranden in Krabi
Voor een overschot aan mooie stranden moet je in de provincie Krabi zijn, in het zuiden van Thailand. De eilanden zijn allemaal gelegen aan de blauwe, warme Andamanse Zee. Met de dramatische karstbergen als achtergrond. Buiten de baai liggen een aantal wereldberoemde eilanden, zoals Phi Phi, Lanta, Hong, Ha en Poda. Maar ook het binnenland van Krabi herbergt natuurlijke wonderen, zoals de Emerald pool – een hete thermische waterval – en de kristalheldere rivier van Tha Phom.

 

krabi thailand

 

Kajakken en snorkelen in Phang Nga
Vlieg je op Phuket, dan is Phang Nga een mooi gebied om te verblijven. Aan de westkust heb je het lange ononderbroken strand van Khao Lak: een fijne plek om te zonnebaden of om een frisse duik te nemen in het water. Wil je de onderwaterwereld bewonderen? Bezoek dan de eilanden Surin en Similan voor de beste duikplekken in de regio. Ook aanraders in Phang Nga: een kajaktocht door de jungle, met de bijnaam Little Amazone, het bekende James Bond Island en het drijvende dorp Ko Panyi, omgeven door groene bossen en rotsformaties boven de golven.

 

Geniet van een magische zonsopgang in Kanchanaburi
Voor een magische zonsopgang of zonsondergang moet je op de Mon brug zijn, over de Songaria rivier bij Sangkhaburi (in de provincie Kanchanaburi). Het is de langste houten brug van Thailand. Er mogen geen voertuigen overheen rijden, enkel voetgangers. Voor de mooiste waterval van het land moet je ook in Kanchanaburi zijn. De Erawan bestaat uit maar liefst zeven ‘trappen’. Onder elke waterval vind je een waterpoel waar je heerlijk kunt zwemmen.

 

 

Het onontdekte Trat
Een gebied wat nog niet ontdekt is door de massa is het oosten van het land. En dat terwijl het net zo wonderschoon is als de rest. Je vindt er onder andere drie paradijselijke eilanden: Ko Chang, Ko Mak en Ko Kood. Bij het laatste eiland kun je een prachtige kajaktocht maken door het mangrovebos of snorkelen en je omringen met de mooiste vissen.

 

trat

 

Ontwaken in het regenwoud in Surat Thani
Niet alleen aan zee verblijven? Bezoek dan nationaal park Khao Sok in de provincie Surat Thani. Dit wonderschone regenwoud heeft alles: vlaktes, valleien, hoge bergen en een prachtige flora en fauna. Hier groeit zelfs de grootste bloem op aarde: de Rafflesia. Midden in het nationaal park kun je overnachten in een ecologisch resort, met beperkte elektriciteit. Doen, want hier wakker worden – met de jungle gehuld in de ochtendmist – is adembenemend mooi.

 

surat thani

 

Ervaar het plattelandsleven in Phatthalung
Wil je je helemaal onderdompelen in het lokale leven? Bezoek dan de provincie Phatthalung in het zuidoosten. Je vindt er enorme meren en ondergelopen vlaktes waar lokale vissers en boeren van leven. Huur voor zonsopgang een vissersboot en geniet van de glorieuze zonsopgang, Of peddel naar het reservaat van Thale Noi om zeldzame vogels, waterbuffels en roze en gele waterlelies te bewonderen. In deze provincie verbouwen ze ook de geurige rode rijst Sang Yod.

 

Wellness op Samui
Voor een warm bloemenbad, lichaamsscrub met jasmijnrijst, gevolgd door een aromatherapie massage met warme kokosolie moet je op Samui zijn. Dit eiland – ook wel Coconut Island genoemd – is een heerlijke plek om je even af te sluiten van alles en iedereen en je lichaam en geest in balans te brengen met wellness. Het eiland heeft meer dan tien heerlijke stranden die aflopen in het smaragdgroene water van de Golf van Thailand.

 

14 dagen in quarantaine = bezinning
Wil je zodra het kan, die heerlijke reis naar Thailand boeken? Dan moet je op dit moment nog wel 14 dagen in quarantaine bij aankomst. Erg is dan niet, want er zijn heel veel fijne hotels waar de tijd voorbijvliegt. Met een fijne service, heerlijk Thais eten op je kamer tot een goede WiFi-verbinding. Gebruik deze tijd om te ‘landen’ in Thailand. Voel de energie van de plek en neem de tijd om te ontspannen en echt even tot jezelf te komen, zonder prikkels van buiten. Schrijf op wie of wat je mist, (her)lees je favoriete boeken en analyseer je dromen.

Visum regelen: ja of nee?
Het is binnenkort mogelijk voor Nederlanders om tot 45 dagen in Thailand te blijven zonder een visum aan te moeten vragen. Tot die tijd – of als je langer dan 45 dagen blijft – heb je wel een Tourist Visa (code TR) nodig. Je kunt dan drie maanden blijven. Dit visum kun je aanvragen via de Royal Thai Embassy. Doe dit 15 dagen voordat je vertrekt.

 

Bron: Happinez

Start het gesprek met gelijkgestemden