MUST-DO: de Red Lotus Sea in Udon Thani

Amazing Thailand

De ‘Red Lotus sea’ is een van de mooiste en meest indrukwekkende seizoens attracties van Thailand. Lees hier alles wat je moet weten over deze bijzondere plek!

 

Wat is de Red Lotus sea precies?

De Red Lotus Sea, in het Thais bekend als Talay Bua Deang, is een groot en over het algemeen redelijk normaal meer. Tijdens de koudere maanden transformeert dit meer echter in een magisch roze landschap! Roze lotussen verspreiden zich over het water, met smalle gangen waar kleine boten doorheen kunnen varen. Dierenliefhebbers opgelet: het meer is de woonplaats van veel kleine vissen en bijzondere vogelsoorten.

 

Hoe kan ik de Red Lotus Sea ontdekken?

De beste manier om van dit sprookjesachtige meer te genieten is met een boottochtje over het meer. Boottochten kunnen makkelijk worden geboekt vanaf het parkeerterrein in het subdistrict Chiang Haeo. Je kan een bootje huren om het meer zelfstandig te ontdekken, deze kosten rond de 500 THB per tocht per boot en zijn beschikbaar voor een tot anderhalf uur. Tip: neem voldoende water mee, het kan erg heet worden op het water!

 

Waar ligt de Red Lotus Sea?

De Red Lotus Sea ligt in de provincie Udon Thani, in het noordoosten van Thailand. Het meer ligt ongeveer 45 kilometer buiten het centrum van de stad Udon Thani, in de wijk Kumphawapi. Udon Thani is via de weg en spoor goed verbonden met andere delen van het land.

 

Wanneer kan ik de Red Lotus Sea het beste bezoeken?

Het koele seizoen is de beste tijd om de Red Lotus Sea te bezoeken. De lotussen beginnen te bloeien aan het einde van het regenseizoen en bereiken hun piek in januari en februari. De bloemen hebben de neiging om te sluiten in de hitte van de dag, wat betekent dat bezoeken na de 12 uur waarschijnlijk behoorlijk teleurstellend zijn. Ga daarom zo vroeg mogelijk voor de beste ervaring; op elk moment tussen zonsopgang en rond 11 uur is een goed moment om het meer te bewonderen. Ook is het minder druk als je vroeg op de dag het meer bezoekt. Ook wordt er elk jaar een lokaal bloemenfestival , het Red Lotus Sea Festival, gehouden in de Wat Bandiem tempel die naast het meer staat.

 

Zijn er andere bezienswaardigheden in de buurt?

Er zijn een handjevol andere bezienswaardigheden in de buurt, waaronder de sierlijke tempel Wat Photisomphon. Natuurliefhebbers kunnen een bezoek brengen aan het Na Yung Som Forest Park, terwijl liefhebbers van de geschiedenis het Udon Thani-museum en het historische park Phu Phra Bat met zijn interessante rotsformaties, grotten en monumenten niet mogen missen.

Met wie wil jij deze bijzondere plek ontdekken? 🙂 

Start het gesprek met gelijkgestemden