Pattaya

Amazing Thailand

Vlakbij Bangkok vind je de badplaats Pattaya. Door de vele luxe shoppingmalls, stranden en het beruchte nachtleven hoef jij je hier geen moment te vervelen. In dit artikel delen we alle informatie die je nodig hebt voor een onvergetelijke tijd in deze bruisende badplaats.

 

4 to do’s in Pattaya

1. Sanctuary of truth 

Op drie kilometer van Pattaya centrum vind je de unieke Sanctuary of Truth. Het is moeilijk om dit gebouw in één woord te omschrijven want het is eigenlijk deels een museum, tempel en kunstwerk. Elk klein detail is met de hand uit hout gesneden en de onderdelen zijn met eeuwenoude technieken in elkaar gezet zonder metalen spijkers! Lees er alles over in onze uitgebreide blog.

Article photo

2. Relaxen op het strand

Trek je zwemkleding aan en zoek een plekje op het lange zandstrand van Pattaya. Houd er van te voren wel rekening mee dat het hier altijd gezellig druk is door de vele hotels. Ben je op zoek naar meer rust? Dan kan je het beste het strand Hat Yomtiem opzoeken, deze ligt meer in het zuiden van Pattaya. Het is ook mogelijk om binnen 40 minuten op een Thais eiland te relaxen. De eilanden Koh Larn, Koh Sak en Koh Krok liggen namelijk maar zeven kilometer van Pattaya en hier gaan meerdere keren per dag boten naartoe. Onze favoriete eiland is Koh Larn, want hier zijn zes grote stranden waar jij uit kunt kiezen!  Deze ferry vertrekt dagelijk om 08:00, 09:00, 11:00 en 13:00 heen en terug elk uur tussen 13:00 en 17:00. Een enkele reis kost rond de 30 baht. 

Article photo

3. De Boeddha die je niet wilt missen

Is het een heldere en zonnige dag? Dan raden we aan om de bergtop tussen Pattaya en Ham Yomtiem te beklimmen. Hier staat een gouden Boeddhabeeld van 18 meter hoog op jou te wachten. Om er te komen loop je eerst over een drakentrap omhoog om uiteindelijk te kunnen genieten van een mooi uitzicht en meerdere Boeddhabeelden. Als je nog energie over hebt kun je beneden nog de straat oversteken en een extra klim maken naar het Pattaya Viewpoint. Eenmaal boven heb je een prachtig uitzicht over de complete baai van Pattaya. 

Article photo

4 Kijk je ogen uit op de Walking Street
Pattaya staat bekend om het bewogen nachtleven en de Walking Street is de beste plek om dit te beleven. De neonlichten, go-go bars, nachtclubs en ladyboy-bars vliegen je rond de oren en zijn erg indrukwekkend. Het is hier erg toeristisch, dus bereid je wel voor op grote drukte. 

 

Hoe kom je er?

Veel reizigers zullen landen op Bangkok en Pattaya ligt hier dichtbij. Het is mogelijk om de bus of trein te nemen, maar van deze twee opties is de bus de snelste. Dagelijks vertrekken er meerdere bussen en een rit duurt ongeveer tweeënhalf uur en kost je slechts enkele euro’s. Buskaartjes kan je van te voren hier kopen. 

 

Praktische informatie

Het hoogseizoen in Pattaya loopt van november tot april. In Pattaya is het eigenlijk het hele jaar warm, maar tussen november en februari is de beste reistijd. De temperaturen zijn dan niet te warm en de luchtvochtigheid niet te hoog. Van maart tot mei zijn de temperaturen een stuk hoger en kan de lucht benauwd aanvoelen. Als je echt geen regen wilt zien kan je het beste de maanden juni tot oktober vermeiden.

Ontdek Thailand op deze mooie locaties

Thailand, officieel het Koninkrijk Thailand, is een koninkrijk in Zuidoost-Azië. Het land staat ook wel bekend als ‘het land van de glimlach’ aangezien de Thai erg vriendelijk zijn. Maar liefst 97% van de bevolking is boeddhistisch. Daarom zijn er in Thailand veel tempels te bewonderen.

Thailand is groot en divers en heeft voor iedereen iets te bieden. Zo zijn er parelwitte stranden op Koh Lanta, indrukwekkende rotsformaties in Khao Sok National Park, een prachtig berglandschap in Chiang Mai en betoverende tempels en de heerlijkste streetfood in Bangkok. Ontdek Thailand en haar mooiste bestemmingen met behulp van de landkaart hiernaast.