Krabi

Amazing Thailand

Krabi, een provincie aan de kust van Andaman in het zuiden van Thailand, is een bijna buitenaardse regio van labyrintische eilandengroepen. Een plek waar eilanden verticaal uit de zee lijken te barsten en afgelegen stranden zijn alleen toegankelijk door kleurrijk versierde long tail boten. Krabi’s talloze baaien zijn voor duizenden jaren beschermd door piraten, kooplieden en zeezigeuners. Archeologisch bewijs geeft aan dat Krabi al zo’n 25.000 – 35.000 jaar geleden werd bewoond.

 

Goed om te weten

Met attracties zoals warmwaterbronnen, een wildreservaat, zeegrotten, bloeiende koraalriffen en exotisch zeeleven, kalkstenen kliffen (die liefhebbers van rotsklimmen uit de hele wereld trekken) en nationale parken (die de eiland paradijzen Phi Phi en Koh Lanta bevatten) kan je gemakkelijk weken in Krabi doorbrengen.

 

Krabi staat bekend om zijn schilderachtige uitzicht en adembenemende stranden en eilanden. Het koraalrif is een van ‘s werelds mooiste, waardoor de stad een geweldige plek is voor koraalduiken.

 

Natuurlijke attracties van Krabi zijn Noppharat Thara Beach National Park, Koh Phi Phi, Khao Phanom Bencha National Park, Koh Lanta, Khao Khanap Nam (de Twin Mountains), Railay Beach, Koh Poda, Ao Nang, Koh Ngai, Ao Maya, Tha Pom Khlong Song, Nam, Emerald Pool en Khlong Thom Hot Spring Waterval.

 

Alsof dat nog niet genoeg is beschikt Krabi over een aantal van de meest fotogenieke zonsondergangen in Thailand. Deze wordt vaak vergezeld met een spectaculaire ‘wolk tot wolk’ uitzicht, waar je het beste van kan genieten vanaf een bar aan het strand of restaurant.

 

Terwijl toeristen verspreid over verschillende stranden en eilanden genieten van dit alles, gaat het leven verder in Krabi Town, een slaperige provinciehoofdstad. Verrassend weinig toeristen brengen tijd door in deze charmante rivierstad, waarvan de heuvelachtige straten een aantal gezellige cafés bevatten. Goedkope en authentieke Thaise gerechten worden geserveerd op een avondmarkt aan de rivier.

 

‘De stad’ is voor de meeste bezoekers Ao Nang. Dit is een kuststrook van guesthouses, hotels, bars, restaurants en souvenirwinkels die blijven toenemen. Ao Nang is het belangrijkste startpunt voor boottochten naar nabijgelegen eilanden en de geïsoleerde stranden van Phra Nang Cape, waar het beroemde voormalige hippie-enclave Railey Beach zit.

 

Belangrijke tips

  • Bezoekers wordt geadviseerd om vroeg te reserveren (tot een jaar van tevoren) voor een accommodatie tijdens het hoogseizoen. Dit seizoen is van eind december tot begin januari, vanwege de populariteit van Krabi en zijn hotspots.
  • Wanneer je met de veerboot naar de eilanden rond Krabi reist, kan het beter zijn om slechts een enkele reis te kopen. Dan ben je flexibel als je de datum van de terugreis wilt veranderen… wat we ons goed kunnen voorstellen!
  • Je kan goed shoppen bij Maharaj Walking Street (vrijdag – zondag van 17:00 – 22:00 uur) en Chao Fah Pier nachtmarkt (dagelijks van 17:00 – 23:30 uur).

 

Bekijk hier de video over hoe het nu op Krabi is.

Ontdek Thailand op deze mooie locaties

Thailand, officieel het Koninkrijk Thailand, is een koninkrijk in Zuidoost-Azië. Het land staat ook wel bekend als ‘het land van de glimlach’ aangezien de Thai erg vriendelijk zijn. Maar liefst 97% van de bevolking is boeddhistisch. Daarom zijn er in Thailand veel tempels te bewonderen.

Thailand is groot en divers en heeft voor iedereen iets te bieden. Zo zijn er parelwitte stranden op Koh Lanta, indrukwekkende rotsformaties in Khao Sok National Park, een prachtig berglandschap in Chiang Mai en betoverende tempels en de heerlijkste streetfood in Bangkok. Ontdek Thailand en haar mooiste bestemmingen met behulp van de landkaart hiernaast.