Khao Sok National Park

Amazing Thailand

Khao Sok National Park werd opgericht in 1980, maar is al zo’n 160 miljoen jaar oud. Hiermee is het een van de oudste regenwouden ter wereld. Met een oppervlakte van 740 vierkante kilometer is dit park rijk aan diersoorten, watervallen, indrukwekkende grotten en een kristalhelder meer. In dit artikel delen we alle informatie die je nodig hebt voor een onvergetelijke trip.

 

4 to do’s in Khao Sok National Park

1. Boottocht over Cheow Lan Lake

In Khao Sok National Park ligt het Cheow Lan Lake. Door het helderblauwe water en de imposante kalkstenen rotsen is dit een betoverende plek. Vaar met locals over het water en kom achter alle hidden gems. Het enige wat jij hoeft te doen is in alle rust om je heen kijken. Trotseer jij het water liever alleen? Voor zo’n 2.000 baht per dag huur je een longtail boot.

 

2. Slapen op het water
Khao Sok National Park is eigenlijk te groot en te mooi om in één dag te bekijken. Wij raden daarom aan om hier minstens een nacht te slapen. Een goede combinatie met de eerdere genoemde boottocht is een overnachting in een van de drijvende bungalows. Op deze manier overnacht je in het hart van het park en kan je echt genieten van al het uitzicht en het kabbelende water. Houd er wel rekening mee dat de bungalows wat primitief zijn; er is geen gas, water of licht, enkel een heerlijk matras.

Article photo

3. Tour door Khao Sok National Park

Het park heeft twee ingangen en de eerste vind je bij het dorp van Khao Sok National Park. Als je een tour wilt boeken is deze ingang het best aangezien hier de meeste accommodaties, restaurants en kleine reisbureaus zitten. Er is keuze uit verschillende tours zoals een night safari, een tour naar de grotten of een tour om het wildleven te spotten. Het is verstandig om van te voren te bedenken wat je wilt doen en vervolgens de prijzen van de concurrenten met elkaar te vergelijken.

 

4. Hike naar het viewpoint
Huur een gids, trek je meest comfortabele schoenen aan en hike samen naar het viewpoint van Khao Sok National Park. Deze wandeling duurt ongeveer een uur en zal door de warmte en de afstand best zwaar zijn maar eenmaal boven is dit elke stap waard.

Article photo

Hoe kom je er?

Het Khao Sok National Park is gelegen in het zuidwesten van Thailand, op zo’n 100 kilometer afstand van de luchthaven en het trein- en busstation van Surat Thani. Je kan het beste via deze stad reizen, want vanaf hier is het met een minivan nog maar zo’n anderhalf uur rijden (250 baht / €6,50). Je kan op verschillende manieren in Surat Thani komen maar een van de goedkoopste manieren is per bus/minivan. Hieronder staan een aantal bekende bestemmingen met tijden en prijzen;

  • Bangkok naar Surat Thani duurt elf uur en kost zo’n 850 baht
  • Krabi naar Surat Thani duurt drie uur en kost zo’n 350 baht
  • Koh Lanta naar Surat Thani duurt vijf uur en kost zo’n 750 baht (incl. bootreis)
  • Koh Tao naar Surat Thani duurt acht uur en kost zo’n 1.100 baht  (incl. bootreis)

Praktische informatie

Ben je van plan om in Khao Sok National Park te overnachten, neem dan alleen een kleine rugzak met essentials mee. Vaak kan je de rest van je bagage bij de tourorganisatie achterlaten of in het hotel waar je daarvoor hebt overnacht. Een aantal spullen die niet mogen ontbreken zijn: een lange broek, lange sokken, comfortabele schoenen, zwemkleding, handdoek, muggenspray, zonnebrandcrème, zaklamp en een powerbank (aangezien je in de bungalows geen stroom hebt).

Ontdek Thailand op deze mooie locaties

Thailand, officieel het Koninkrijk Thailand, is een koninkrijk in Zuidoost-Azië. Het land staat ook wel bekend als ‘het land van de glimlach’ aangezien de Thai erg vriendelijk zijn. Maar liefst 97% van de bevolking is boeddhistisch. Daarom zijn er in Thailand veel tempels te bewonderen.

Thailand is groot en divers en heeft voor iedereen iets te bieden. Zo zijn er parelwitte stranden op Koh Lanta, indrukwekkende rotsformaties in Khao Sok National Park, een prachtig berglandschap in Chiang Mai en betoverende tempels en de heerlijkste streetfood in Bangkok. Ontdek Thailand en haar mooiste bestemmingen met behulp van de landkaart hiernaast.