Geniet van de bloeiende pracht van het Krachiao-bloemenveld in Chaiyaphum van juni tot augustus

Amazing Thailand

Schilderachtige velden van Siamese tulpen (of ook wel Dok Krachiao bloemen genaamd in het Thais ) zijn in al hun kleurrijke schoonheid te bewonderen tijdens deze periode.

 

 

De Tourism Authority of Thailand (TAT) beveelt een bezoek aan de provincie Chaiyaphum in het noordoosten van Thailand aan, om het prachtige landschap te zien dat wordt gecreëerd door de Siamese tulp – of dus de Dok Krachiao – die elk jaar aan het begin van het regenseizoen van juni tot augustus in volle bloei staat.

 

 

Tijdens deze periode kunnen de kleurrijke bloemenvelden bewonderd worden in het Pa Hin Ngam National Park in het district Thep Sathit en in het Sai Thong National Park in het district Nong Bua Rawe.

 

 

De Krachiao-bloemen zijn typisch wit en roze van kleur. In het Sai Thong National Park zijn zowel witte als roze bloemen te zien, terwijl in het Pa Hin Ngam National Park alleen de roze bloemen voorkomen.

Het landschap van de noordoostelijke regio van Isan is bijzonder mooi tijdens het regenseizoen of ‘groene seizoen’, en Chaiyaphum met zijn velden van Dok Krachiao vormt hierop geen uitzondering.

Chaiyaphum is een van de belangrijkste bestemmingen voor reizen in het groene seizoen, omdat het bekend staat om zijn prachtige natuur. Naast de Pa Hin Ngam en Sai Thong National Parks, zijn er ook nog twee andere parken – het Phu Laen Kha National Park en het Tat Ton National Park – evenals het Phu Khieo Wildlife Sanctuary.

Een andere trekpleister voor bezoekers aan Chaiyaphum tijdens deze periode is de ‘zee van mist‘ rond kliffen in de nationale parken, zoals Pha Hum Hot in het Sai Thong National Park, Pha Sut Phaen Din in het Pa Hin Ngam National Park, en Pha Hua Nak in het Phu Laen Kha National Park.

 

 

Toeristen die het park willen bezoeken, moeten eerst hun toegangsticket kopen via de QueQ-app voordat ze bij de ingang van het park aankomen. Het park is dagelijks geopend van 06.00 tot 18.00 uur.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het TAT Nakhon Ratchasima-kantoor op Tel. +66 (0) 4421 3030, +66 (0) 4421 3666, of e-mail: tatsima@tat.or.th.

Houd er rekening mee dat het nationale parksysteem van Thailand jaarlijks verschillende attracties voor een bepaalde periode sluit, afhankelijk van het weer en de omstandigheden in het park. De data variëren en de sluiting is vaak te wijten aan extreem weer, vooral tijdens de regenmaanden, wat onveilige omstandigheden kan creëren en tijd geeft voor ecologisch herstel. Daarom wordt aanbevolen dat reizigers meer informatie verzamelen over de regels en voorschriften in elk nationaal park voordat ze op bezoek gaan.

Start het gesprek met gelijkgestemden