Geld wisselen en of afhalen in Thailand, wat is nu het voordeligste ?

Amazing Thailand

Vanaf deze maand zal de bekende blogger « Jan De Rycke » zijn tips, adviezen en aanbevelingen met ons delen om optimaal te genieten van uw reis in Thailand. Hij woont daar al meer dan 11 jaar en is een ervaren reiziger en Thailand liefhebber. Volg Jan’s adviezen voor een succesvolle reis!


Jan de Rycke in Koh Chang

 

Geld wisselen en of afhalen in Thailand, wat is nu het voordeligste ?

We vragen het ons waarschijnlijk allemaal wel eens af, wat doet je nu best om Thaise Baht te bekomen in Thailand ? Halen we gewoon geld af aan de geld automaat ? Of brengen we cash Euro mee en wisselen we lokaal in een wisselkantoor ? Of wisselen we in eigen land en brengen het mee ?

De regel is dat we meestal de beste wisselkoers krijgen in Thailand zelf en niet bij de bank in Nederland of België. Natuurlijk kan het altijd handig zijn een klein beetje lokale valuta mee te nemen waar je zoiets als een taxi naar het hotel mee kan betalen, maar dit is zeker geen must.

Bij aankomst in Suvarnabhumi airport in Bangkok heb je een aantal mogelijkheden.

Meteen na het ophalen van de bagage zal je een heel aantal geldautomaten zien staan van verschillende banken. Hier kan je met Maestro of Visa kaart Thaise Baht afhalen. Hier betaal je dan een toeslag per afhaling, dus het is dan ook beter niet te kleine bedragen af te halen, aangezien deze fee meestal een 200-250 THB bedraagt, ongeacht het bedrag dat je afhaalt.

Op deze verdieping bevinden zich ook al wisselkantoren waar je je euros kan omwisselen naar Thai Baht. Let echter wel op, deze hanteren niet de beste tarieven en het is beter naar de kelder van de luchthaven te gaan met de lift of roltrappen, dit tot op de verdieping van de treinen. Daar bevinden zich een heel aantal wisselkantoren en deze hanteren de beste rates.

 

Een van de voordeligste wisselkantoren in Thailand zijn de kantoren van Super Rich (de merknaam van de kantoren) zij staan er voor bekend de gunstigste tarieven te hanteren.

Je kan die tarieven op voorhand bekijken online https://www.superrichthailand.com/#!/en


Dan heb je ook een idee als je een ander wisselkantoor ziet of hun koers acceptabel is. Traveler cheques waren misschien in het verleden populair, maar worden nu nog zelden gebruikt en brengen meestal hoge kosten met zich mee, dus dat zouden we niet aanbevelen.

Niet onbelangrijk is dat wanneer je gel wil wisselen men altijd om je paspoort zal vragen, dus neem dit zeker met je mee als je op zoek gaat naar een wisselkantoor of bank.

Start het gesprek met gelijkgestemden