10 redenen om naar Thailand te gaan!

Amazing Thailand

Vriendelijke mensen

Niet voor niets heeft Thailand de bijnaam ‘het land van de glimlach’. De hele dag kom je in aanraking met mensen die vriendelijk lachen. De mensen zijn over het algemeen ontzettend vriendelijk en zeker in de minder toeristische plekken zul je een positieve boost krijgen van de vrolijke omgang met elkaar.

 

De geweldige keuken

Wij durven te zeggen dat we dit misschien wel de lekkerste keuken vinden… En het leuke is dat waar je ook bent – op straat of in een restaurant – heerlijk eten wordt bereid. Van heerlijke kip, tot gebakken noedels en de welbekende pad thai, geniet zul je!

 

Lekker goedkoop!

Voor een prikkie slaap je in een hostel, maar ook kleine beach resorts zijn goed te betalen. Eten kost bijna niets en ook het reizen zal geen grote slag op je portemonnee zijn. Ook de vluchten vanuit Nederland zijn goedkoop en comfortabel. Genoeg vliegmaatschappijen (KLM, Emirates, Etihad, Qatar, Lufthanza, Aeroflot, Oman Air, Eva Air etc.) vliegen richting Bangkok, dus je kunt altijd wel een fijne vlucht vinden.

 

Heerlijk klimaat

In Thailand is het altijd korte broeken weer. Laat die jas en spijkerbroek maar lekker thuis! Het klimaat is tropisch, waardoor je het hele jaar door kunt genieten van zon en temperaturen rond de 28 graden Celsius. Zelfs tijdens het regenseizoen blijft het aangenaam warm en kun je nog volop activiteiten ondernemen, aangezien het vrijwel nooit de hele dag door regent – in tegenstelling tot Nederland.

 

Een eeuwenoude cultuur

Zoals alle Zuidoost-Aziatische landen barst ook Thailand van de cultuur. Het Boeddhisme is overal vindbaar, maar ook andere religies zijn in Thailand vertegenwoordigd. Thailand puilt uit van de prachtige tempels en oude culturele gebouwen, die je tijdens je reis niet mag overslaan. Deze culturele veelzijdigheid maakt van Thailand zo’n verrassende bestemming.

 

Mooie natuur

Thailand is enorm gevarieerd qua landschap – dichte jungle, uitgestrekte rijstvelden, kraakheldere meren, witte zandstranden, kolkende rivieren en helderblauwe zeeën.

 

Fijne stranden

Thailand barst van de exotische stranden! Om er een paar op te noemen: Koh Nang Yuan, Railay Beach & Maya Bay. Naast de heel bekende, zijn er nog genoeg onontdekte plekjes. Eén ding staat vast, ieder strand in Thailand heeft hagelwitte zandstroken, palmbomen en een warme zee. Life’s a beach 😉

 

Makkelijk te bereizen

Het openbaar vervoer in Thailand is goed geregeld en, zoals we hierboven ook al zeiden, het is prima betaalbaar. Het is ook nog eens een geweldige ervaring; reis met de nachttrein naar het noorden, neem een boot naar een van de vele eilanden of een bus van de ene naar de andere kant in Bangkok.

 

Shopwalhalla

Eindeloze malls waar geen einde aan lijkt te komen – gevuld met schattige winkeltjes tot de meest exclusieve boetiekjes. Tel daar de vele nightmarkets en de kleine prijsjes bij op en je komt gegarandeerd met tassen vol nieuwe spullen thuis.

 

Authentiek

Ondanks het geweldige nachtleven, de chaos van de grote steden en de enorme stromen toeristen die je tegen kan komen in Thailand, vind je hier ook rust. In de drukke steden kan je dit vinden in bijvoorbeeld een tempel, maar er zijn ook vele onontdekte plekjes, zoals de noordelijke provincies. Go explore!

 

Foto’s via: http://www.telegraph.co.uk/travel/destinations/asia/thailand/articles/21-reasons-to-visit-Thailand/.

Start het gesprek met gelijkgestemden