10 must do’s!

Amazing Thailand

1. The Grand Palace

Dit prachtige gebouw is misschien wel de meest populaire bestemming in Bangkok. Het kan als een tourist trap voelen, maar toch zeker een bezoekje waard.

2. The Golden Triangle

De plek waar de Mekong rivier de Ruak rivier kruist, staat lokaal bekend als Sop Rua. Voor de rest van de wereld is het de Gouden Driehoek: het punt waar Myanmar, Laos en Thailand elkaar treffen.

3. An elephant experience

De olifant is het nationale symbool in Thailand. Wanneer je ze wilt bezoeken, check dan wel of het een diervriendelijke plek is!

4. Island hopping

Thailand heeft gigantische kustlijnen die wachten om verkend te worden. Ga naar Phang Nga Bay in het westen of bezoek Phuket en Krabi, de mogelijkheden zijn eindeloos!

5. Hill tribe villages

Akha, Lisu, Hmnong en de Karen tribes kunnen in het noorden van Thailand gevonden worden. Ontsnap even aan de typische toeristenroute en ontdek het echte Thailand.

6. Festivals

Het wordt heel erg gewaardeerd wanneer bezoekers meedoen aan lokale vieringen en de meeste festivals en evenementen bieden een uniek kijkje in lokale gebruiken en tradities.

7. Floating markets

Misschien wel de meest gemaakte foto in Thailand: de floating market – met houten bootjes door kleurrijke marktjes varen. Kies een marktje en ga vroeg in de ochtend om de drukte voor te zijn.

8. Kanchanaburi

Kanchanaburi heeft een donker verleden. Hier vind je het begin van de Death Railway en de Bridge over the River Kwai. Beiden zijn overblijfselen van de Tweede Wereldoorlog, gemaakt door oorlogsgevangenen.

9. Oude ruïnes en nationale parken

Thailand heeft een zeer divers landschap en de nationale parken staan bekend om hun schoonheid. Ook vind je genoeg plekken die op de UNESCO Werelderfgoederenlijst staan.

10. Shop ’til you drop!

Van straatstalletjes tot drukke markten en shoppingcentra – je kunt op iedere hoek goedkoop shoppen in Thailand!

Start het gesprek met gelijkgestemden